Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Eetpunt BOL zoekt extra gasten

Maaltijd en gezelligheid voor alle 50-plussers

PETER DE KONING

In het eetpunt van de stichting BOL (Belangenbehartiging Ouderen Liempde) was het gistermiddag gezellig druk. Bijna alle stoelen waren bezet in het restaurantje van dienstencentrum De Kloosterhof. Naast de vaste bezoekers ook enkele mensen van bouwproject Witte School die op uitnodiging van BOL hapje kwamen eten.

Het eetpunt startte in september 2013. Alle 50-plussers in Liempde zijn welkom op dinsdag en donderdag om 12.00 uur voor een uitgebreide warme maaltijd en een flinke dosis gezelligheid. De belangstelling voor het eetpunt mag groter, vindt Stichting BOL. Er is plek voor 30 gasten, gemiddeld zit het half vol en dat is wat krap om het eetpunt te kunnen bekostigen. ,,We hebben nog plek voor extra gasten", vertelde bestuurslid Bea van den Hoven van Stichting BOL. ,,De bewoners van het nieuwbouwplan Witte School voor senioren zijn voor ons een logische doelgroep, ze hoeven de straat maar over te steken. En als de belangstelling voor het eetpunt aantrekt, kunnen we misschien naar vijf keer per week plus avondmaaltijden voor de wat jongere ouderen."

ONTMOETING

Zorgcentrum Odendael in Sint Oedenrode verzorgt de maaltijden, taxibedrijf Van Kronenburg uit Liempde vervoert de maaltijden vanuit Rooi naar het Liempdse eetpunt, waar vrijwilligers de zaken verder regelen en uitserveren. Wie mee wil eten, meldt zich vooraf aan bij Willie van de Meerendonk of Frank van Osch (0411 63 16 51). Voor 7,95 euro krijgt de bezoeker een prima driegangen maaltijd met diverse keuzes. Rekening houden met een dieet is mogelijk.

,,Dit soort initiatieven passen heel goed in hetgeen de gemeente wil bereiken", sprak wethouder Eric van den Broek gistermiddag. Hij at in het eetpunt een hapje mee. ,,Initiatieven van onderop, vanuit de mensen zelf, gericht op ontmoeting. Deze week is het de landelijke Week tegen de Eenzaamheid en in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel zijn veel goede projecten die op een praktische manier de sociale cohesie vergroten en zo een bijdrage leveren aan het bestrijden van eenzaamheid." De wethouder was lovend over de vrijwilligers die het eetpunt mogelijk maken. Volgens hem past het prima in de gedachte achter de veranderingen in de zorg.

• FOTO ONDER: Soep, bami, omelet en een toetje. De gasten van het Liempdse eetpunt genoten gistermiddag van een prima maaltijd en veel gezelligheid. (Foto: Peter de Koning).

Liempde

Paddenstoelenwandeling

De Natuurwerkgroep Liempde houdt zondag 12 oktober om 09.00 uur een wandeling over landgoed Velder. Jeanne Soetens en Bert Vervoort leiden de deelnemers rond waarbij er vooral aandacht is voor de verschillende soorten paddenstoelen. Vertrek is om 09.00 uur bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat, om 09.15 uur start de tocht op Velder.

Vrouwencirkels

Yvette Leidelmeijer start op zaterdag 1 en zondag 2 november onder de titel Anam Cara met nieuwe 'vrouwencirkels'. In de natuur ontmoeten zij elkaar waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. De werkwijze wordt geïnspireerd door het Keltische sjamanisme. Aanmelden kan tot 15 oktober via 06-25 42 38 38.