Huub Coumans in volle actie. De Boxtelaar was afgelopen weekeinde de beste schermvlieger  tijdens het NK in Noord-Limburg.  (Foto: collectie Huub Coumans).
Huub Coumans in volle actie. De Boxtelaar was afgelopen weekeinde de beste schermvlieger tijdens het NK in Noord-Limburg. (Foto: collectie Huub Coumans). Foto: (Foto: collectie Huub Coumans).

Paraglider Coumans weer

beste bij NK precisievliegen

Het is allang geen verrassing meer, maar hij heeft het toch weer geflikt. Boxtelaar Huub Coumans is afgelopen weekeinde op de thuisbasis van zijn club Falcon Air in het Noord-Limburgse Horst/America opnieuw Nederlands kampioen precisie in het schermvliegen (paragliding) geworden.

Aan het NK deden ongeveer dertig deelnemers uit heel Nederland mee. Zaterdag werd onder prima omstandigheden gevlogen, waarbij goede scores neergezet werden en de belangrijkste en verwachte titelkandidaten bovenin het klassement terug te vinden waren.

Een dag later waren de weergoden de vliegers minder goed gezind. Door een flinke regenbui boven het vliegterrein kon de wedstrijd niet vervolgd worden, al wachtte de organisatie nog even met een definitieve beslissing omdat er weersverbetering was voorspeld. Die bleef echter uit. Uiteindelijk werd besloten om het bij de drie rondes op zaterdag te laten. Nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren, bleek dat Coumans zich mocht laten kronen als nationaal kampioen precisie, samen met zijn team Falcon Air.

OFFICIAL

Meervoudig kampioen Coumans nam onlangs als official deel aan de Europese kampioenschappen precisievliegen in Servië. Eerder was hij al als juryofficial actief tijdens wedstrijden in Maleisië, Colombia en Thailand. In die functie ziet hij erop toe dat de wedstrijd volgens de regels verloopt.

Exotisch festival

Kirtan Connection. Dat is de naam van een exotisch, meditatief festival op zaterdag 18 oktober in De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Diverse culturen komen daar tussen 14.00 en 18.00 uur samen. De festiviteit start om 13.00 uur met een optocht vol muziek en dans vanaf het NS-station.

Spirituele beurs

Mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en alternatieve geneeswijzen komen zondag 19 oktober aan hun trekken in De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel. Van 11.00 tot 17.00 uur is hier een beurs met onder meer paragnosten en mediums. Entree 3,50 euro.