Medewerkers van Rabobank Hart van De Meierij gingen zaterdag aan de slag op de natuurspeelplaats bij basisschool De Spelelier. (Foto: Peter de Koning).
Medewerkers van Rabobank Hart van De Meierij gingen zaterdag aan de slag op de natuurspeelplaats bij basisschool De Spelelier. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Klusjes op speelplaats Spelelier

Rabobank steekt handen uit mouwen op vrijwilligersdag

Voor zo'n 200 medewerkers van Rabobank Hart van De Meierij was het afgelopen zaterdag vrijwilligersdag. De bankmedewerkers staken de handen uit de mouwen bij veertig verenigingen en stichtingen in Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode.

Zaterdag vroeg in de ochtend verzamelden alle collega's zich bij De Schaapskooi in Schijndel. Na een kort welkomstwoord door directievoorzitter Hans Barelds trokken zij de oranje vesten aan en waaierden uit over de regio. In Boxtel gingen zij aan de slag op de locatie Liduinahof van Zorggroep Elde. Daar zorgden de bankmedewerkers voor begeleiding bij een modeshow.

Bij de Voedselbank aan het Ronduutje stond tuinonderhoud op het programma, plus het inventariseren van het magazijn en het vervangen van een boeiboord. Stichting Dommelbimd was blij met het maai- en snoeiwerk en bij Scouting Boxtel hielpen de bankmedewerkers met het opknappen van de kampvuurkuil. En voor de Vincentiusvereniging maakten de bankmedewerkers een chalet winterklaar.

ZANDBAK

Bij basisschool De Spelelier stond het onderhoud van een natuurspeelplaats op het programma. Tien jaar geleden werd deze speelplaats al gerealiseerd, de school wil hiermee kinderen uitdagen om te spelen in een natuurlijke omgeving. Volgens de school is het goed voor de ontwikkeling van kinderen als ze op avontuurlijke wijze buiten kunnen spelen. Elf vrijwilligers van Rabobank Hart van De Meierij zetten zich zaterdag hiervoor in. Zo werd het amfitheater opnieuw beplant met beukenhagen en is de zandbak verplaatst.

Ook is de hoge zandberg op de speelplaats avontuurlijker gemaakt met een bandenhelling en er zijn nog meer duurzame en natuurlijk spelelementen te vinden. Vrijwilligers hebben de wilgenmuur op de heuvel opnieuw ingevlochten en ook het Raboboombankje werd geverfd. Met al deze aanpassingen is er nu ruimte gekomen voor een pannaveldje op het terrein, een veelgehoorde wens van de leerlingen van de basisschool.

Rabobank Hart van De Meierij besteedt 700.000 euro aan sponsoring, donaties en coöperatief divident. Maar ook door de inzet van medewerkers wil de bank onderstrepen dat zij hart heeft voor de lokale gemeenschap. De vrijwilligersdag is daar een voorbeeld van.