Afbeelding
Foto: Henk van Weert

BELEEF BOXTEL-APP MAKKELIJK HULPMIDDEL VOOR INFORMATIE

Familie Boleij wint Ons Centrum Quiz

Jacqueline en Peter Boleij hebben tijdens de Herfstfair de meeste vragen goed beantwoord tijdens de Ons Centrum Quiz. Mede dankzij de Beleef Boxtel-app die zondag werd gelanceerd. Gisterochtend ontvingen zij als beloning een waardecheque waarmee zij met vier gasten een dinerquiz kunnen gaan spelen in de eetcafés De Deugniet, Rembrandt en Le Temps Perdu.

Bezoekers van de Herfstfair konden zondag hun kennis over het centrum van Boxtel testen. Via de Ons Centrum Quiz probeerde de gemeente op een laagdrempelige manier inwoners meer te vertellen over de diverse projecten die op stapel staan. Met behulp van acteurs én de nieuwe gelanceerde Beleef Boxtel-app kon het publiek alle vragen beantwoorden.

DINERQUIZ

Het echtpaar Boleij kwam als winnaar uit de bus. Met de cheque die zij wonnen, kunnen ze opnieuw een quiz gaan spelen, maar dan tijdens een driegangendiner.

Boxtel

Lunchconcert

Vocaal Ensemble Marcantus uit Culemborg verzorgt zondag 12 oktober een lunchconcert in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel. 'Fallen Leaves' is de titel van een programma met geestelijke koormuziek uit de (vroege) barok periode aangevuld met hedendaagse muziek. Het 20-koppige koor zingt onder leiding van Paul Bocken werken van Byrd, Monteverdi, Purcell, Gibbons, Stanford, Lennon en McCartney. Het programma duurt ongeveer drie kwartier en is gratis toegankelijk.

Dit nieuwe eetconcept is een initiatief van Leonie Smits, Colette van de Wal en Claire Wijnstok, de uitbaters van respectievelijk De Deugniet, Rembrandt en Le Temps Perdu.
Op elke locatie wordt een van de drie gangen geserveerd: een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje. Onder het eten kunnen mensen uiteenlopende vragen beantwoorden. De dinerquiz is ontwikkeld door het bedrijf The Brain.

,,Samen met Centrummanagement, Beleef Boxtel en veel andere betrokken partijen werken we aan een mooi, bereikbaar en bruisend centrum. Dat wilden we op de Herfstfair laten zien", aldus woordvoerster Roseanne de Boer van de gemeente Boxtel.

Onderwerpen die daarbij onder de aandacht werden gebracht zijn de herinrichting van zowel de Markt als de zogeheten cultuurhistorische as tussen kasteel Stapelen en de Sint-Petrusbasiliek, de detailhandelsvisie die gisteravond werd besproken, de stimuleringsbijdrage van 1 miljoen euro die het gemeentebestuur heeft uitgetrokken voor de lokale economie, parkeerbeleid en een proef met mobiele fietsenstallingen.

GRATIS DOWNLOADEN

De nieuwe, gratis Beleef Boxtel-app bleek een makkelijk hulpmiddel om de vragen te kunnen beantwoorden. Deze app is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van gemeente, VVV, Centrummanagement, SPPiLL en Kloppend Hart van Het Groene Hart. Het biedt inwoners, toeristen en recreanten informatie over winkels, horeca, arrangementen en evenementen. Maar ook het laatste nieuws via Brabants Centrum. De app is te downloaden via www.beleefboxtel.nl.

• FOTO BOVEN: Terwijl Jacqueline Boleij bloemen in ontvangst neemt uit handen van Colette van de Wal, krijgt haar man Peter de waardecheque voor de nieuwe dinerquiz van gemeentevoorlichtster Roseanne van de Boer. Voorts op de foto Leonie Smits (tweede van links) en Claire Wijnstok (tweede van rechts).