De foyertent van Circo Circolo waar vanaf donderdag 16 oktober bezoekers van het circustheaterfestival worden ontvangen. (Foto: Peter de Koning).
De foyertent van Circo Circolo waar vanaf donderdag 16 oktober bezoekers van het circustheaterfestival worden ontvangen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Nog kaarten voor Circo Circolo

Programma biedt humor, acrobatiek en muziek

Donderdag 16 oktober, 20.30 uur. Dat is het tijdstip van de openingsvoorstelling van Circo Circolo. Op Velder bijt het gezelschap Flip Frabique het spits af nadat de aanwezigen welkom zijn geheten door directeur Marc Eysink Smeets. Tien dagen lang staat het Liempdse landgoed helemaal in het teken van circustheater. Voor de diverse voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar, hieronder meer informatie over de verschillende gezelschappen en hun shows.

Flip Frabique is een gezelschap uit Canada dat een combinatie brengt van live-muziek, humor en groepsacrobatiek. De formatie is afkomstig uit Quebec en presenteert in Liempde de voorstelling Attrape Moi.

Cirkus Cirkör uit Zweden speelt de voorstelling Knitting Peace waarin muziek en poëzie centraal staan. De groep hoopt een antwoord te vinden op de vraag: kan een wereldwijd breiwerk voor vrede een verschil maken?

La Bande de Z'Oufs speelt de show Complicités. De groep bestaat uit zeven circusartiesten die samenwerken met elf mensen met een verstandelijke beperking. Jarenlang hebben ze geoefend om een show vol clownerie, magie en acrobatiek neer te kunnen zetten.

Leandre is een Spaanse clown die de voorstelling Rien à Dire speelt: een voorstelling vol humor.

Sebastien Wojdan speelt de solovoorstelling Marathon. Het multi-talent treedt op als jongleur, messenwerper en muzikant.

Rasposo is te zien in Morsure. De zeven artiesten en drie muzikanten maken al jarenlang deel uit van de hedendaagse circuscultuur en waren al eerder e zien tijdens Circo Circolo.

Magmanus experimenteert in Attachted met allerlei nieuwe circustechnieken. Verbondenheid staat hierin centraal.

Lonely Circus combineert spanning en humor in de muzikale en acrobatische voorstelling Fall Fell Fallen.

Panama Pictures uit Nederland bestaat uit vijf mannelijke dansers en acrobaten die in Alpha - de nieuw wildernis een mix van dans en muziek brengen.

Voorts staan op het programma nog voorstellingen van de Fontys Academy for Circus and Performance Art. Ook zijn er dagelijks om 13.30 uur jeugdvoorstellingen. In de foyer worden gratis shows opgevoerd.

Kaarten reserveren? Kijk op www.circocircolo.nl.