TRICOLORES MAZZELEN IN BLESSURETIJD

Best Vooruit komt op
valreep langs ODC

ODC heeft zondag één puntje overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Best Vooruit. Op papier is dat een heel aardig resultaat tegen een ploeg die vorig jaar nog in de eerste klasse uitkwam. In sportpark De Leemkuilen stond het lange tijd 0-0. Twintig minuten voor tijd bracht Aerd van Brunschot de tricolores aan de leiding en het duurde tot de 89e minuut alvorens de thuisploeg langszij kwam. Door dit gelijkspel staat ODC samen met drie andere ploegen op een gedeeld vijfde plaats met zeven punten uit vijf wedstrijden.

De laatste keer dat ODC en Best Vooruit elkaar in competitieverband troffen was in het seizoen 2005-2006 toen de beide teams ook in de tweede klasse F uitkwamen. Best Vooruit won destijds zowel in Boxtel (0–1) als in Best (6–2).

Op het kunstgras in Best was de thuisploeg in de eerste helft het beter voetballende team maar kregen de bezoekers de beste kansen. In de zesde minuut bereikte Sjoerd van Lokven met een mooie pass Bart Dammers die zijn lobje boven doelman Frank van den Boogaard op de lat zag landen. In de rebound kreeg Van Brunschot de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen maar de spits kreeg de bal van dichtbij niet in het doel.

Een paar minuten later kreeg Best Vooruit een goede mogelijkheid maar Erik Willems zag zijn inzet gekeerd door de Boxtelse keeper Teun van Gestel. ODC hanteerde voor rust regelmatig de lange bal die echter vaker bij een tegenstander dan bij een medespeler terecht kwam. Na een halfuur spelen was er toch weer een grote kans voor de tricolores. Na goed doorzetten van Van Brunschot kon Van den Boogaard een keihard schot van Dammers niet klemmen. Van Lokven had de terugkaatsende bal voor het intikken, maar zag zijn schot hoog over het doel gaan.

MAZZELEN

Na de pauze ging ODC iets verder naar voren spelen én beter voetballen; zonder dat dit overgings meteen tot grote kansen leidde. Na een klein uur spelen kwam de ploeg van trainer Frank van den Berg goed weg toen Best Vooruit verzuimde om een misser in de Boxtelse defensie af te straffen.

In de 72e minuut zette invaller Stein van Brunschot vanaf rechts een goede aanval op waarbij hij via de kaatsende Dammers zijn broer Aerd bereikte. Die behield goed het overzicht en het geduld om de bal van dichtbij tegen de touwen te werken: 0-1.

In het laatste kwartier nam de thuisploeg alle risico's om maar niet te verliezen. Tot de 89e minuut leek ODC dat te overleven. Maar het ging toch nog mis. Nadat Van Gestel ongelukkig een corner had weggegeven, trof Xander Scheepens doel en was de stand weer in evenwicht. Dat was zuur maar het had nog erger kunnen worden. Want in de extra tijd mazzelden de tricolores bij een schot van Erdi Atakan waarbij de bal via de onderkant van de lat het veld weer in kwam.

Na vijf wedstrijden in de tweede klasse heeft ODC nu zeven punten en daarmee staat de ploeg van Van den Berg zeer verdienstelijk in de middenmoot. Zondag 12 oktober spelen de Boxtelaren om 14.30 uur thuis tegen EVVC uit Vinkel.