De jubilerende fanfare Concordia bereidt zich momenteel voor op een promconcert op een bijzondere locatie. De grote circustent van festival Circo Circolo is maandag 20 oktober het decor voor een muziekshow waarin onder meer musicalster Jamai Loman schittert. (Foto: Albert Stolwijk).
De jubilerende fanfare Concordia bereidt zich momenteel voor op een promconcert op een bijzondere locatie. De grote circustent van festival Circo Circolo is maandag 20 oktober het decor voor een muziekshow waarin onder meer musicalster Jamai Loman schittert. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

PROMCONCERT FANFARE IN CIRCUSTENT OP LANDGOED VELDER

Concordia wil spetteren op 'Circolo'

Het laatste promconcert was eind maart 2012. Het werd een ongekend succes met drie uitverkochte avonden in De Serenade. Zo'n succes schept hoge verwachtingen voor het volgende promconcert. Tijdens brainstormavonden rijpte het idee om Liempde eenmalig te verrassen met een bijzondere opzet ter ere van het 140-jarig bestaan.

Het plan voor een combinatie met het circusfestival lag al snel op tafel en viel ook goed bij Circo Circolo-directeur Marc Eysink Smeets, te meer omdat de grote Brabant-tent op maandag 20 oktober onbezet is vanwege een programmawisseling. Dat bracht de plannen in een stroomversnelling.

Jamai

Ook dit keer werkt Concordia samen met lokale artiesten. Zoals Sem van de Loo en Sophie Terhaak, twee 15-jarige zangeressen uit Liempde. Tiga verzorgt de dans en de presentatie is in handen van de oud-fanfareleden Roy Brewel en Rob van Abeelen. Het begeleidende combo bestaat uit Peter van den Hurk (toetsenist van onder meer Go Rome), Ted van de Meulengraaf (gitarist bij Mateus) en bassist Hans van Laarhoven (oud-Ploegadoer).

Publiekstrekker is musicalster en voormalig Idols-winnaar Jamai Loman, onder meer bekend van The Wiz, Les Misérables en Miss Saigon. De keuze voor Jamai is een logische, vindt Maarten Termeer, trompettist en lid van de promcommissie: ,,Hij heeft een enthousiaste uitstraling en zingt makkelijk een breed repertoire. Uitgebreid repeteren met Jamai zit er niet in, dat wordt te duur. Op de concertdag repeteert hij mee vanaf 16.00 uur en dat is ook wel genoeg. De arrangementen voor fanfare en combo liggen dicht bij de originele composities. Een ervaren zanger als Jamai zingt dat makkelijk mee." Liempdenaar Harrie van de Loo fungeert als artistiek adviseur. Liempde kent hem onder meer van zijn jarenlange deelname aan de zittingsavonden.

Akoestiek

De Brabant-tent is enorm, er kunnen maximaal duizend mensen in. De promcommissie mikt op zo'n zeshonderd bezoekers. ,,Dan zijn we uit de kosten", weet Termeer. ,,Zeshonderd is een reëel getal dat we tijdens vorige promconcerten ook hebben gehaald. Dan zat De Serenade drie avonden achter elkaar vol met telkens tweehonderd luisteraars."

Musiceren in zo'n grote tent is akoestisch een flinke uitdaging. De muzikanten staan op een enorm podium dat wordt 'omrokt' door een elf meter hoog doek. Totaal anders dan De Serenade, weet ook promcommissielid Joyce Rombauts (saxofoon). Ze vertelt: ,,We worden uitversterkt en daar beginnen we al een dag eerder mee. Het moet op maandagavond goed zijn, want we kunnen maar één keer spetteren. Maar dat komt wel goed, dat weet ik zeker. Voor ons muzikanten is het eigenlijk wel fijn dat het geluid in die doeken duikt, we hebben minder last van weerkaatsingen."

Lady Gaga

Het repertoire waarop het publiek zich mag verheugen, varieert van Robbie Williams tot circusmuziek en van Michael Bublé tot Entrance of the Gladiators. Maar ook een Efteling-medley en Lady Gaga komen voorbij. Verder vermeldt het programma een aantal circusacts, waaronder de doeken-acrobatiek van Hanka Venselaar, drievoudig Europees kampioen artistiek paaldansen.

'Cirque du Concordia' begint maandag 20 oktober om 19.30, de tent is open vanaf 19.00 uur. Concordia kiest bewust voor een wat vroeger tijdstip om ook jeugd voor de uitvoering te interesseren. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij 't Wapen van Liempde, kruidenierswinkel en slijterij Putmans en via promfanfareconcordia@hotmail.com. De kaartjes kosten tien euro, kinderen op de basisschool betalen vijf euro.

• FOTO BOVEN: De jubilerende fanfare Concordia in Liempde bereidt zich momenteel voor op een promconcert op een bijzondere locatie. De grote circustent van festival Circo Circolo op landgoed Velder is maandag 20 oktober het decor voor een muziekshow waarin onder meer musicalster Jamai Loman schittert. (Foto: Albert Stolwijk).


Nacht van de nacht

Natuurwerkgroep Liempde neemt zaterdag 25 oktober deel aan de Nacht van de Nacht. Voor maximaal honderd deelnemers worden die avond natuurtochten georganiseerd in buurtschap Kasteren. De route start bij café 't Groene Woud en voert via De Maai en Hoevedreef over donkere paadjes weer terug naar het startpunt. Onderweg krigen deelnemers informatie over onder meer dassen, uilen en vleermuizen. De wandelingen duren anderhalf tot twee uur; stevige wandelschoenen en warme kleding worden aanbevolen. Deelname kost drie euro inclusief één consumptie. Aanmelden via info@natuurwerkgroepliempde.nl. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Gezinnen met kinderen worden ingedeeld in de groepen die als eerste starten.