Beeld van de repetitie voor De Maten van Heineken in partycentre Denziz. Van links naar rechts staan de zangeressen Fenne van Wuijtswinkel, Charlotte Pennings en Iris van der Weide. (Foto: Peter de Koning).
Beeld van de repetitie voor De Maten van Heineken in partycentre Denziz. Van links naar rechts staan de zangeressen Fenne van Wuijtswinkel, Charlotte Pennings en Iris van der Weide. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LIVESHOW 'MATEN VAN HEINEKEN' IN DENZIZ

Klaar voor hele avond popclassics

Met 'De Maten van Heineken' lanceren muzikant Corné van Groesen en eigenaar Cees Veenstra van partycentre Denziz aan de Stationsstraat 69 een nieuw evenement op de Boxtelse uitagenda. Zaterdag 11 oktober is de eerste editie van een avondvullende liveshow waaraan wordt meegedaan door louter lokale zangers en zangeressen. Afgelopen zaterdag was de generale repetitie bij Denziz...

Alle deelnemers aan De Maten van Heineken – een knipoog naar de landelijk bekende shows van De Heren van Amstel – waren present tijdens de repetitie in Denziz. Beurtelings beklommen ze tussen tien uur 's morgens en drie uur 's middags de bühne om de nummers te zingen die de band live zal spelen. Naast bassist Van Groesen bestaat de groep uit gitarist Cornelis Lievense, drummer Guus Denteneer en toetsenist Rolf van de Sande.

Van Groesen – naast muzikant ook al twintig jaar als muziekdocent werkzaam bij MiK Kunsteducatie - en uitbater Veenstra van Denziz staan aan de wieg van De Maten van Heineken. ,,Samen werken we al enkele maanden aan de voorbereidingen en zijn we op de generale repetitie na helemaal klaar", vertelde Van Groesen vorige week in Brabants Centrum.

Het idee voor De Maten van Heineken komt uit West-Brabant, waar in meerdere gemeenten met deze formule drukbezochte avonden met live muziek worden verzorgd. ,,De ingrediënten van de avond zijn telkens hetzelfde: lokaal talent bezorgt het publiek een fantastisch concert", aldus Van Groesen. De naam verwijst naar het bier dat getapt wordt. Bij Denziz is dat Heineken. ,,In Rijen heet het evenement De Maten van Jupiler. Inderdaad. bekend van het Belgische bier..."

ZANGTALENT

Enkele maanden geleden startte Van Groesen een zoektocht naar lokaal talent. Hij kwam terecht bij ervaren zangers en zangeressen, maar stuitte ook op jonge veelbelovende mensen die graag eens op een podium staan en hits van grote artiesten ten gehore brengen. Een klein dozijn namen staat inmiddels op het affiche; elk zullen ze vier nummers zingen.

Gelet op de bekendheid van het zangtalent, rekenen de initiatiefnemers van De Maten van Heineken op veel publiek. Frank van Heesch, Kees Berkelmans, Patrick Hendriks, Marit van Gils, Charlotte Pennings, Iris van der Weide, Fenne van Wuijtswinkel en Joey Verhoeven zullen acte de présence geven.

VOORVERKOOP

Tijdens De Maten van Heineken worden twee livesets gespeeld waarin alle artiesten een aantal nummers zingen. Heel bewust is gekozen voor bekende nummers. ,,De variatie is groot", gaf Van Groesen eerder in deze krant aan. ,,We kiezen voor stevige rocknummers van AC/DC, Pearl Jam en Foo Fighters, maar ook pop van Anouk, Kane, Herman Brood en Coldplay.

De voorverkoop van De Maten van Heineken loopt; kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar bij partycentre Denziz (Stationsstraat), MiK Kunsteducatie (Sint-Ursula) en modezaak 3-Trend (Rechterstraat). Aan de kassa betalen bezoekers op zaterdag 11 oktober zeven euro. De zaal gaat om 20.30 uur open; het evenement duurt tot even na middernacht.

• OP DE FOTO: Beeld van de repetitie voor De Maten van Heineken in partycentre Denziz. Van links naar rechts staan de zangeressen Fenne van Wuijtswinkel, Charlotte Pennings en Iris van der Weide. (Foto: Peter de Koning).


Veel vacatures

bij steunpunt

vrijwilligers

Het Vrijwilligerssteunpunt van de Boxtelse welzijnsinstelling ContourdeTwern heeft weer veel en vooral ook gevarieerde vacatures in portefeuille. Zo zoekt museum MuBo in Sint-Ursula gastvrouwen en -heren, receptionisten, rondleiders en inrichters voor wisselexposities.

Voor één-op-éénbegeleiding van kwetsbare ouderen in hun thuissituatie én voor ouderen in een verpleeg- of zorginstelling worden eveneens vrijwilligers gezocht. En een zorgboerderij in de regio Boxtel/Schijndel zoekt mensen met groene vingers om cliënten te begeleiden in de sier- of moestuin, iemand om klusjes in en rond de boerderij uit te voeren en begeleiders voor jeu de boules, biljarten, muziek maken of koken. Dezelfde zorgboerderij heeft voorts behoefte aan een bestuurslid én een vrijwilliger die graag sleutelt aan oude landbouwmachines en daar de cliënten actief bij wil betrekken.

Tot slot zoekt Home-Start in de Meierij vrijwilligers die ouders van gezinnen met kinderen tot zeven jaar helpen hun kroost op te voeden.

Meer informatie over de vacatures is telefonisch verkrijgbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur via (0411) 65 58 99. Mailen kan ook: vwsboxtel@contourdetwern.nl.