circustheaterfestival weer in Liempde

Circo Circolo: 10 dagen circusvertier op Velder

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het is weer bijna herfstvakantie en dat betekent: Circo Circolo. Eens per twee jaar strijkt het circustheaterfestival neer op landgoed Velder in Liempde. Vanaf donderdag 16 oktober kunnen bezoekers genieten van allerlei voorstellingen van (inter)nationale artiesten. Het belooft weer een groots spektakel te worden...

De opbouw van de acht circustenten is in volle gang. Dit jaar is een andere en grotere foyertent geplaatst. Nog meer ruimte dus voor napraten en kinderactiviteiten. ,,Het is wel een mooie entree hè?" zegt productieleider Stephan Grilis. De Liempdenaar houdt zich onder meer bezig met de coördinatie van het plaatsen van de tenten, hekwerken, tribunes en lichtplannen. Een flinke klus. ,,Het is aanpoten, maar vooral ontzettend leuk. Circo Circolo is ook voor medewerkers en vrijwilligers een echt feestje."

1.100 MENSEN

De herfstkleuren van het Liempdse landgoed en de felgekleurde circustenten zorgen voor een gezellige en rustgevende sfeer. Vanaf 16 oktober zullen tien dagen lang duizenden mensen het terrein betreden om de voorstellingen te bezoeken. Tal van vrijwilligers zijn tijdens die dagen in touw om alles in goede banen te leiden. ,,We hebben deze keer liefst 130 vrijwilligers, vooral uit de regio Liempde en Boxtel", vertelt communicatiemedewerker Annemiek Gijsbers.

Circo Circolo opent 16 oktober met het Canadese gezelschap Flip Fabrique. De voorstelling Attrape Moi is tot en met 19 oktober te zien in de grootste tent op het terrein. ,,Er passen 1.100 mensen in", zegt Gijsbers. ,,Ook de show Knitting Peace van Cirkus Cirkör uit Scandinavië is er te zien."

Maar er staat natuurlijk nog veel meer op het programma. En hoewel volgens Gijsbers alle voorstellingen een bezoek waard zijn, is er een aantal favoriet. Zoals Leandre, een Spaanse artiest die clownerie naar een ander niveau tilt. In Rien à Dire spelen paraplu's, lampen, spoken en sokken een rol. Lachen is gegarandeerd... Een andere aanrader is de groep Magmanus die in Attached nieuwe constructies laat zien en de wetten van de zwaartekracht tart. Hiervoor worden allerlei attributen gebruikt, waaronder klittenbandpakken.

MOOI DECOR

Net als voorgaande jaren heeft Circo Circolo ook deze editie een samenwerking met de Fontys Academy for Circus and Performance Art uit Tilburg. De leerlingen nemen bezoekers mee op een wandeling over het landgoed. ,,Een mooie combinatie van natuur en circus", vertelt Gijsbers trots. ,,Velder is prachtig en het is fijn om ook de Circolo-bezoekers hier kennis mee te laten maken. Het is een prachtig decor."

In de foyer is dagelijks ook van alles te beleven. Kinderen kunnen er zelf oefenen en er zijn gratis voorstellingen. ,,We presenteren ook speciale voorstellingen voor kinderen, maar die zijn natuurlijk ook leuk voor hun ouders", aldus Gijsbers.

De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.circocircolo.nl. Samen met supermarkt Jumbo kunnen klanten nog tot en met 12 oktober sparen voor korting op entreekaartjes. Het inleveren van een volle spaarkaart kan tot die datum. Voor de meeste voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar, Gijsbers raadt aan snel te reserveren. ,,Want als de tenten eenmaal staan, gaat de verkoop heel erg snel."

Kijk op www.brabantscentrum.nl voor een trailer van het festival.