Fia en Wim Traa op een van hun favoriete plekjes: op de vlonder aan de oever van de Dommel, achter wooncomplex Stapelen. (Foto: Henk van Weert).
Fia en Wim Traa op een van hun favoriete plekjes: op de vlonder aan de oever van de Dommel, achter wooncomplex Stapelen. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

GESPREK MET KANDIDAAT VERGEVORDERD

Wim en Chris Beekink stoppen met 'Read Shop'

Na negen jaar stoppen Wim (60) en zijn zus Chris Beekink (63) per 1 november met de exploitatie van tabakspeciaalzaak en kantoorboekhandel The Read Shop in de Boxtelse Stationsstraat. De gesprekken met een nieuwe kandidaat-eigenaar zijn in volle gang. ,,We verwachten op korte termijn witte rook en hebben goede hoop dat de winkel na ons vertrek weer snel opengaat", aldus Wim Beekink.

Beekink benadrukt dat The Read Shop het pand aan de Stationsstraat wil behouden. ,,Positief is dat de kandidaat-eigenaren, een echtpaar, heel veel zin hebben om hier aan de slag te gaan. Wellicht dat zij een iets andere invullling aan de zaak gaan geven, maar dat werkt alleen maar verfrissend", zegt hij. ,,Chris is inmiddels 63 en vindt het wel mooi geweest. Het huur- en franchisecontract loopt af en zou - als wij wél doorgegaan waren - voor een periode voor vijf jaar verlengd worden. Dat zien we beiden niet zitten, terwijl het voor mij ook geen optie is om alleen verder te gaan. Vandaar dat we besloten hebben om te stoppen na negen jaar, waarvan vijf in het voormalige postkantoor aan de Prins Bernhardstraat."

GOED GEVOEL

Beekink - die eerder de kost verdiende als klantenservice-medewerker voor het toenmalige TNT, terwijl zijn zus in de verpleging werkzaam was - kijkt met een goed gevoel terug op de periode in Boxtel. ,,We hebben het werk in The Read Shop met ontzettend veel plezier gedaan en zien het echt als een verrijking. Persoonlijk heb ik heel erg genoten van het contact met de klanten. Dat waren niet alleen de verplichte gesprekjes, want vaak hadden we het over van alles en passeerden tal van onderwerpen de revue. Ook was het heel leuk dat we hier regelmatig 'snoepklantjes', oftewel de kinderen die na schooltijd even langskwamen om iets lekkers te kopen, mochten verwelkomen. Ik ben zelden met tegenzin vanuit Schijndel naar de winkel gegaan. En als dat af en toe wel het geval was, denk ik dat weinig mensen dat aan ons gemerkt hebben."

Economie

Ladies Night bij

apotheek Boots

Boots apotheek De Dommel houdt morgen, vrijdag 10 oktober een Ladies Night.

Van 18.00 tot 21.00 uur vinden vrouwen er aanbiedingen en advies over make-up en huidverzorging. De bezoekers kunnen terecht voor advies over Boots-producten. Ook zijn een visagist en nagelstylist aanwezig om nagels te lakken of mooie make-up aan te brengen. Aanmelden daarvoor is wél noodzakelijk. Alle producten zijn tijdens deze vrouwenavond verkrijgbaar met korting.


Nieuwe kapsalon

opent in centrum

Maud Bouman is aan de Rechterstraat 7 in het centrum van Boxtel gestart met kapsalon Traditions. De keten heeft inmiddels zo'n twintig vestigingen in Nederland.

Traditions biedt klanten vaste prijzen en de medewerkers worden getraind in de nieuwste stijlen. Op woensdagmiddag is er een speciale kindermiddag.

Voor afspraken kunnen belangstellenden contact opnemen via telefoonnummer (0411) 72 48 24.


Gouden paar in Boxtel

Ze leerden elkaar in 1959 kennen tijdens een dansavond in Best. Maar de langste tijd van hun huwelijksleven brachten Wim Traa (75) en de twee haar jongere Fia van den Heuvel door in 's-Hertogenbosch. Toch waren ze vaak in Boxtel te vinden, waar Wim is geboren en getogen. Niet verwonderlijk want nog altijd is hij hier muzikant. Al meer dan zestig jaar.

Dat ze na vijf jaar verkering trouwden, had alles te maken met het feit dat in de Brabantse hoofdstad een woning beschikbaar kwam. ,,Als drukker bij Brabants Dagblad was ik ook secretaris van de grafische vakbond. Die liet destijds huizen bouwen die dankzij een flinke subsidie relatief voordelig te koop kwamen. Dat hebben we gedaan", blikt Wim terug. Later maakte Wim de overstap naar de Kunstacademie, ook in 's-Hertogenbosch, waar hij bijna dertig jaar studenten begeleidde bij de grafische vormgeving van hun werkstukken. ,,Daar heb ik een prachtige tijd beleeft met heel leuke mensen."

Fia en Wim hebben het goed naar hun zin in wooncomplex Stapelen. ,,We zijn vaak in de tuin te vinden. We wonen op een van de mooiste plekjes van Boxtel. Wie kan nou zeggen dat hij een kasteel in de voortuin heeft en de Dommel in de achtertuin..."'

Wim speelt nog altijd zijn partijtje mee bij Boxtel's Harmonie en was in het verleden de stuwende kracht achter blaaskapel Die Zwetschgenbub'n. Hij stond aan de basis van tal van muziekevenementen. ,,Met name aan de optredens van het Tsjechische orkest Moravanka, ruim tien jaar op rij in sporthal De Braken, hebben we prachtige herinneringen", glundert Wim.

Fia knikt: ,,Door de jaren heen hebben we heel fijne contacten opgebouwd in Tsjechië. Het is ons tweede vaderland geworden..." Niet verwonderlijk dus dat het gouden paar eerder dit jaar met de drie kinderen, hun partners en de kleinkinderen naar de omgeving van Brno reisde voor een heerlijk vakantie. Waar Wim zijn vrijetijdsbesteding in de muziek vindt, is Fia vooral creatief bezig. Ze maakt wenskaarten, maar is ook zeer bekwaam met naald en draad. ,,En we fietsen graag en veel."

Op het moment dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten, woonde Fia in Best. ,,Maar ik ben geboren in Waalre. Door de geallieerde bombardementen aan het einde van Tweede Wereldoorlog is ons gezin geëvacueerd en zo kwamen we in Best terecht."

Donderdag 16 oktober is het precies vijftig jaar geleden dat Wim en Fia Traa elkaar het ja-woord gaven. Ze vieren hun huwelijksjubileum in besloten kring met broers en zussen.