Tijdens de open dag bij Helicon in 2013 konden bezoekers een nieuwe trekker bekijken. Ook tijdens de publieksdagen zijn dergelijke machines te zien. (Foto: Peter de Koning).
Tijdens de open dag bij Helicon in 2013 konden bezoekers een nieuwe trekker bekijken. Ook tijdens de publieksdagen zijn dergelijke machines te zien. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Publieksdagen met demonstraties

Helicon Opleidingen viert groot eeuwfeest in Boxtel

MARIËLLE WIJFFELAARS

Superfoods, rijden op zonne-energie, zoeken naar schatten met bodemscanners en een graafmachine-simulator. Zaterdag 11 en zondag 12 oktober is het allemaal te vinden bij Helicon Opleidingen in Boxtel. Met deze publieksdagen viert de mbo-school honderd jaar groen onderwijs in Boxtel.

Op het terrein aan de Schouwrooij 2 is zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur van alles te beleven. Zowel oud-leerlingen als oud-medewerkers, omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om te komen kijken naar de verschillenden activiteiten. De opleidingen in Boxtel én 's-Hertogenbosch presenteren zich op allerlei attractieve manieren.

Er zijn bloemschikdemonstraties, een kinderspeelpaleis, gezondheidscheque voor huisdieren en knuffels, rondleiding door Green Tech Park Brabant en allerlei landbouwwerktuigen. Ook kunnen bezoekers een insectenhotel maken, een uitleg krijgen over superfood of kijken naar demonstratie met motorkettingzagen. ,,Er is echt voor ieder wat wils", legt accountmanager Noortje Wijnstok uit. ,,We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze opleidingen."

DUIZEND MENSEN

Helicon Opleidingen hoopt dat vooral veel oud-leerlingen en oud-medewerkers naar de publieksdagen zullen komen. Zij zijn benaderd via belangenorganisaties en bedrijven. Ook werd een oproep op Facebook geplaatst. ,,Hoeveel mensen er komen, is lastig te voorspellen", zegt Wijnstok. ,,Tijdens onze jaarlijkse open dag komen er meestal zo'n duizend belangstellenden. We hopen daar nu wel bovenuit te komen. De publieksdagen zijn een mooie gelegenheid om meer te leren over Helicon."

Het is honderd jaar geleden dat de RK Landbouwwinterschool zich vestigde in Boxtel. Wat begon als een echte boerenschool, groeide uit tot een mbo-school waar allerlei groene opleidingen worden aangeboden. In Boxtel is het agro-technisch centrum te vinden, er worden vier opleidingen aangeboden: Green Engeneering, Groen, Grond & Infra, Techniek & Mechanisatie en Tuin, Park & Landschap.

Meer informatie: www.helicon.nl.

• OP DE FOTO: Tijdens de open dag bij Helicon in 2013 konden bezoekers een nieuwe trekker bekijken. Ook tijdens de publieksdagen zijn dergelijke machines te zien. (Foto: Peter de Koning).