RUIME EN VERDIENDE OVERWINNING IN EINDHOVEN OP TONGELRE:1-4

Eerste driepunter voor Essche Boys

Het heeft vier wedstrijden geduurd, maar zondag was de eerste competitiezege eindelijk een feit voor vierdeklasser Essche Boys. In Eindhoven werd Tongelre verslagen. Het team van trainer René van der Putten won verdiend met 1-4. Vorig jaar verspeelden de Esschenaren nog een riante 0-2 voorsprong en werd met 3-2 verloren, maar zover kwam het deze keer dus niet. De zege voor de bezoekers was verdiend.

Tongelre kwam na vier minuten bijna op 1-0, maar Jethro van Gerven bracht koppend op de doellijn redding. Even later viel de openingstreffer toch, maar wel aan de andere kant van het veld. Een mooie dieptepass van Bart van der Bruggen werd door Marco den Ouden omgezet in een doelpunt: 0-1. De gastheren gingen na deze tegenvaller op zoek naar de gelijkmaker, terwijl Essche Boys geduldig loerde op een counter én met succes. Kort voor de rust werd het 0-2 voor de bezoekers door een goal van Luuk van Velthoven.

Na de rust maakte Tongelre fanatiek jacht op de aansluitingstreffer en werden de Esschenaren in een defensieve rol gedwongen. Het offensief duurde precies tien minuten, maar toen sloeg Essche Boys opnieuw toe. De doelman schoot de bal buiten zijn strafschopgebied voor de

De Poedelaars - Le Carambole        40-32

voeten van Den Ouden, die het speeltuig meteen naar de rechterkant van het veld plaatste. De sluitpost van Tongelre sprintte terug, maar moest toezien hoe de inzet van Yannic van Gerven vanaf ongeveer 25 meter in het lege doel belandde: 0-3.

KNOKKEN

Na een uur spelen, leek het duel al beslist. Den Ouden maakte aan alle onzekerheid een einde door zijn ploeg op een comfortabele 0-4 voorsprong te zetten. De thuisploeg bleef knokken voor een eretreffer en werd daarvoor beloond in de 75e minuut toen een schot via de elleboog van Tim Breukhoven onhoudbaar achter de Essche keeper Frits Hermes in de goal verdween: 1-4.

Essche Boys stijgt door de zege van de elfde naar de tiende plaats op de ranglijst.