Bij Filipe Mode aan de Markt in Boxtel werden diverse workshops gegeven tijdens kunstroute De Rode Draad. Op beide dagen trokken deze veel publiek naar de kledingzaak. (Foto: Peter de Koning).
Bij Filipe Mode aan de Markt in Boxtel werden diverse workshops gegeven tijdens kunstroute De Rode Draad. Op beide dagen trokken deze veel publiek naar de kledingzaak. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Actie voor behoud Tinks

MARIËLLE WIJFFELAARS

Het nieuws dat galerie en atelier Tinks aan de Stationsstraat 28a per 1 januari 2015 dicht gaat, heeft voor opschudding gezorgd onder de Boxtelaren. Dat bleek wel tijdens kunstroute De Rode Draad. Zaterdag en zondag kwamen veel bezoekers naar Tinks om de producten te bekijken en medewerkers een hart onder de riem te steken.

De kleurrijke artikelen van Tinks worden tijdens de Rode Draad goed bekeken én verkocht. ,,Vooral de wenskaarten, kaarsen en producten van stof zijn erg in trek", vertelde medewerkster Juliënne van de Ven. ,,Het nieuws dat we dicht moeten vanwege bezuinigingen is behoorlijk hard aangekomen. Zowel bij medewerkers en cliënten als klanten."

Miranda van de Laar kwam zondag naar Tinks en was zichtbaar ontdaan. ,,Ik vind het heel erg dat dit atelier weg gaat", legde de Boxtelse uit. ,,Ik ben zelf leerkracht op de Michaëlschool en het is voor mensen met een beperking zo goed om te kunnen werken. Het geeft hen voldoening en een beter gevoel van eigenwaarde. En de producten zijn natuurlijk erg mooi."

Van de Laar wil proberen door middel van sponsoring of crowdfunding Tinks voor Boxtel te behouden. ,,Samen met andere inwoners, bedrijven en gemeente moet dat toch lukken? Laten we gezamenlijk gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en proberen de galerie hier te houden. Want een vertrek van Tinks is echt een aderlating voor ons centrum."