De tweede editie van de Sapdag vindt zondag 5 oktober plaats in de oude boomgaard. (Foto's: Peter de Koning).
De tweede editie van de Sapdag vindt zondag 5 oktober plaats in de oude boomgaard. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

sapdag, kunst, muziek én de verjaardag van reus jas de keistamper

Herfstfair: wéér een weekend bomvol activiteiten

Organisator Boxtel Vooruit goot vorig jaar het aloude Herfstfestijn in een nieuw jasje. Met een appelproeverij, modeshow, kunst en lekkere hapjes was de eerste Herfstfair een groot succes. In het weekend van 4 en 5 oktober vindt de tweede editie plaats die nóg feestelijker is. De Boxtelse reus Jas de Keistamper viert zijn 65e verjaardag.

Op de Markt in Boxtel wordt een fair georganiseerd waar aandacht is 'voor alle goede dingen in het leven'. Zo worden onder andere Spaanse lekkernijen, zelfgemaakte taarten en mode- en woonaccessoires verkocht. Kinderen kunnen spinnenwebben en voederslingers voor vogels knutselen en de Millstreet Jazzband zorgt voor de muzikale omlijsting.

21 REUZEN

De gemeente grijpt het weekend aan om te laten zien waar ze mee bezig is. Zo is er een speciale quiz over het Boxtelse centrum. In de oude boomgaard achter het gemeentehuis wordt een sapdag georganiseerd waar bezoekers hun eigen fruit (minimaal 50 kilogram) mee kunnen nemen om ter plaatse te persen.

De verjaardag van Jas belooft een groot verjaardagsfeest te worden. 21 reuzen uit het hele land komen naar Boxtel om Jas feliciteren. Zij staan zondag 5 oktober op verschillende plekken in het Boxtelse centrum opgesteld en worden op hun locatie door Jas bezocht. Gedurende de dag is er speciaal aandacht voor reus Jas bij het Boxtelse Wasch en Strijkmuseum aan de Stationsstraat en in MuBo aan de Baroniestraat. In het gemeentehuis wordt het leven van Jas in de afgelopen 65 jaar gepresenteerd door middel vna 19 panelen.
Daarnaast is ook dit jaar weer een culinaire route waarbij bezoekers in restaurants 'reuzenhappen' kunnen proeven. Ook kunstroute De Rode Draad vindt weer plaats. Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur kunnen mensen genieten van een gevarieerd aanbod van professionele en amateurkunst op liefst 28 locaties, te herkennen aan rode ballonnen.
Volgende week in Brabants Centrum uitgebreid aandacht voor alle activiteiten rondom de Herfstfair in Boxtel.

Voor de jeugd staan tijdens de Herfstfair weer knutselactiviteiten op het programma.