Wedstrijdmoment uit het thuisduel dat de vrouwen van HCL zondag speelden tegen De Dommel uit Sint-Michielsgestel. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GESTELSE PLOEG IN TWEEDE HELFT LANGSZIJ

HCL geeft voorsprong prijs
in derby tegen De Dommel

Zondagmiddag stond voor de vrouwen van de Liempdse hockeyclub HCL de tweede competitiewedstrijd op het programma. Het team trad in sportpark De Roode Bleek aan tegen De Dommel. Voorgaande duels resulteerden in spannende ontmoetingen en ook nu bleek het uit de derde klasse gedegradeerde team uit Sint-Michielsgestel sterk. Beide ploegen deelden de punten: 2-2.

Bij het betreden van het zonovergoten veld werd toch gefluisterd over zenuwen bij enkele Liempdse speelsters. Men ging er bij aanvang vanuit dat het een pittige wedstrijd zou worden en het van groot belang was de rust in het spel te houden. Na het eerste fluitsignaal ging HCL sterk, maar kalm van start. Er werden goede passes gegeven en de speelsters vonden elkaar goed. Na zes minuten kwam de thuisclub al op voorsprong. Na een mooie pass draaide Fleur Schoenmakers netjes open, om daarna Randi van de Wiel te kunnen aanspelen die de bal in het doel schoot.

De Dommel had dit snelle doelpunt niet verwacht, maar dat gold evenzeer voor de meiden van HCL. Bekomen van de schrik zetten de bezoeksters meer druk op de Liempdse verdediging die toch de rust wist te bewaren. Niet alleen de Gestelse aanvalsters zetten druk, ook HCL-spits Alina Bekkers zat goed op de bal. Zij passte naar Tess Rabou die op haar beurt in de cirkel Jaimy Diender bereikte. De doelvrouw van De Dommel stond echter in de weg.

Na een mooie actie op de rand van de cirkel 'versierde' Lieke Schoenmakers een strafcorner voor HCL. Deze werd gekeerd door de keeper, maar vlak voor rust lukte het Anneloes van den Hurk de tweede Liempdse treffer te laten aantekenen op het scorebord.

Na het fluitsignaal dat de tweede helft inluidde, speelde Liempde onrustig. De hockeysters van De Dommel wisten elkaar goed te vinden en dat draaide uit op een strafcorner. Het hoge schot op doel werd echter afgekeurd, maar even later wist de Gestelse formatie te scoren. Het leidde bij HCL tot paniekhockey. Er werd wel gewerkt, maar resultaten bleven uit. Het lukt De Dommel daarentegen de gelijkmaker te scoren.

De gelijkopgaande wedstrijd werd ontsierd door een klein opstootje dat werd opgelost met een gele kaart en de bijpassende vijf minuten straftijd voor een Gestelse speelster. Het lukte HCL ondanks goed aandringen niet om hiervan te profiteren, zodat de stand 2-2 bleef.