Afbeelding
Foto: Peter de Koning

activiteiten in boxtel, liempde en esch

Aan de slag tijdens jaarlijkse Burendag

De Nationale Burendag, een jaarlijks terugkerend feest waarbij wijkbewoners samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt, vindt dit jaar plaats op zaterdag 27 september. Ook in Boxtel, Liempde en Esch worden allerlei activiteiten georganiseerd.

De speciale dag voor Nederlandse buurten is een initiatief van het Oranje Fonds en de koffiebranders van Douwe Egberts. Mensen konden een aanvraag indienen bij het Oranje Fonds voor een financiële bijdrage om hun plan voor Burendag te kunnen uitvoeren.

Zo organiseren verschillende buurten een gezellig samenzijn, maar in sommige straten wordt ook hard gewerkt. Zo worden aan het Ronduutje in Boxtel tussen 09.00 en 19.00 de handen uit de mouwen gestoken om buurtkamer Forofiet een opknapbeurt te geven. De Geitenwei in de wijk Selissenwal wordt tussen 10.00 en 15.00 uur winterklaar gemaakt. Bewoners uit Boxtel-Oost gaan in De Linnenbleker aan de slag om de straat op te fleuren. In het vroegere processiepark op Duinendaal, waar vorig jaar ook al hard werd gewerkt, worden de paden verbeterd.

MOESCHTUIN

De Liempdse buurtvereniging Looeind organiseert twee activiteiten: een fietstocht van dertig kilometer en een knutselactiviteit waarbij de kinderen vogelhuisjes beschilderen. Vanaf 10.30 uur verzamelen deelnemers op het adres Steeg 5. Buurtvereniging Roderweg grijpt de burendag aan om het veertigjarig jubileum te vieren. Lees elders in deze krant meer over dit grote feest.

Bewoners aan De Venakker in Esch, nabij huisnummer 19, maken tussen 10.00 en 16.00 uur het speelterrein schoon. Alle Esschenaren zijn tussen 13.00 en 17.00 uur ook van harte welkom in de Moeschtuin, de gezamenlijke moestuin aan de Witvensedijk 2F. Zo zijn er hapjes, gemaakt met groenten uit de tuin. Bezoekers kunnen zich laten rondleiden, maar ook meehelpen met het versieren van vogelhuisjes of schilderen van stenen. Omstreeks 15.00 uur wordt het Moeschtuin-kinderschilderij onthuld dat is gemaakt door kinderen van wie de ouders vaak in de samentuin te vinden zijn.

• OP DE FOTO: Jacqueline Koelink hielp vorig jaar mee om het huisje in de speeltuin bij Duinendaal van een nieuwe laklaag te voorzien. (Foto: Peter de Koning).