Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

PANNENKOEKENHUIS IN SELISSENWAL OPENT OP 1 OKTOBER

De zeven dwergen komen naar Boxtel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Al sinds mijn jeugd heb ik iets met Dopey, de klunzige kabouter uit het Disneysprookje Sneeuwwitje. Toen we besloten een pannenkoekenhuis te beginnen, lag de naam 'De 7 dwergen' voor de hand", aldus Jack van Hal, ook eigenaar van Plaza Select aan de Sint-Severusstraat in Boxtel. Op 1 oktober openen hij en zijn vrouw Ankie een pannenkoekenhuis in het naastgelegen pand. Mensen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, kunnen maandag 29 september al een kijkje nemen.

In de week voor de opening worden de laatste puntjes op de i gezet. ,,We zijn net een week op vakantie geweest om ons volledig op te laden voor deze nieuwe stap", aldus Jack en Ankie. Hoewel de stoelen en tafels nog in dozen zitten, zijn de eerste contouren van het restaurant al zichtbaar. Ankie heeft twee muurschilderingen gemaakt: een grote afbeelding van de zeven dwergen én een portret van kabouter Dopey.

Het getal zeven komt in het gehele restaurant terug. ,,Mensen kunnen kiezen uit zeven speciale pannenkoeken die allemaal de naam dragen van een dwerg. Zo is de 'Dopey' een pannenkoek met Kip Select, de hete kip met spekjes, paprika en ui die we ook in de cafetaria verkopen", aldus Jack. Hij neemt 'het keukengedeelte' voor zijn rekening, terwijl Ankie voor de rest zorgt in het pannenkoekenhuis. ,,Ze heeft ook de gehele inrichting voor haar rekening genomen, net als bij Plaza Select", zegt Jack. ,,In het restaurant zetten we hetzelfde meubilair neer als in de cafetaria, maar de stoelen hebben wel zeven verschillende kleuren", voegt Ankie toe. Voor de jeugd wordt een speelruimte ingerichte waar onder meer een televisie, Xbox en een Wii staan.

HELE EER

Naast de zeven speciale pannenkoeken die op de menukaart staan, kunnen mensen een eigen pannenkoek samenstellen met zelfgekozen ingrediënten. ,,Op de dessertkaart komen coupes te staan die zijn gemaakt met schepijs van Matteo Ambachtelijk IJs uit Oisterwijk. We hebben gekozen voor zeven basissmaken en drie wisselende smaken", vertelt Jack.

Maandag 29 september gaat 'De 7 dwergen' tussen 18.00 en 22.00 uur alvast open. ,,Mensen die een rondleiding door het pand willen, zijn van harte welkom." Van woensdag tot en met vrijdag is de zaak geopend vanaf 16.00 uur, zaterdag en zondag kunnen bezoekers al vanaf 12.00 uur terecht.

Het koppel vindt het een hele eer om het eerste pannenkoekenhuisje te openen in Boxtel. ,,We hebben de afgelopen maanden vele restaurants bezocht en de beste ideeën op ons eigen bedrijf toegepast. En natuurlijk zullen we weer dingen aanpassen als we een tijd open zijn", aldus Ankie. Jack geeft aan dat het getal zeven ook op hemzelf van toepassing is. Lachend: ,,Nog zeven goede jaren en wie weet wordt het dan wel eens tijd om te stoppen..."

• FOTO BOVEN: Jack en Ankie van Hal openen woensdag 1 oktober pannenkoekenhuis 'De 7 dwergen' aan de Sint-Severusstraat 18 in Boxtel. (Foto: Annelieke van der Linden).