COMBITEAM WINT 'THUIS' IN OISTERWIJK

Rugbyers Ducks boeken monsterzege op Erasmus

Ook in de tweede competitiewedstrijd liet Ducks/Oysters zondag van meet af aan zien dat het voor de volle winst gaat. Het Rotterdamse studententeam Erasmus stond bij rust al met 37-5 achter. Uiteindelijk kwam de eindstand op 58-20 voor de gecombineerde thuisploeg, dat voor deze gelegenheid aantrad in Oisterwijk.

Direct na de kick-off pakten de rugbyers van Ducks/Oysters het heft in handen. Onder aanvoering van René Vorstenbosch waren de voorwaartsen in staat om het balbezit veilig te stellen. Via scrumhalf Ben Verstraten werden regelmatig snelle jongens als Michiel Driessen en Bent Frencken de diepte in gestuurd. Dit leverde al snel een paar tries op.

De thuisploeg bleef heersen en ook Max van der Vleuten en Wout van de Sande namen een try voor hun rekening. De voorsprong werd in de eerste helft gestaag uitgebouwd tot een 37-5 voorsprong bij rust.

FRISSE JONGENS

In de tweede helft bracht Ducks/Oysters een aantal frisse jongens in het veld, maar het ritme stokte wat en de uitbouw van de score verliep moeizamer. De Rotterdammers maakten gebruik van de geboden ruimte en scoorden een drietal tries. Verder liet de Boxtels/Oisterwijkse formatie het niet komen.

Na twee wedstrijden gaat Ducks/Oysters mede aan kop in het klassement. Zondag 28 september mag deze positie worden verdedigd aan de Vijfkamplaan in Eindhoven tegen RC Eindhoven. Kick-off om 11.30 uur.

Uitslagen zaterdag 20 september

Turven/Benj: eerste plaats toernooi Boxtel

Cubs: Ducks/O. - Octopus        32-29

Jun: Ducks/O. - Octopus/B        29-24

Uitslagen zondag 21 september

Colts: Ducks/D/R 2 - Oem/T        7-88

Colts: Amstelveen - Ducks/D/R 1        54-29

Sen: Ducks/Oysters - Erasmus        58-20

Programma zaterdag 27 september

TBM: trainen        10.00

Cubs: teamactiviteit        10.00-18.00

Jun: Ducks/Oysters - Breda        12.00

Programma zondag 28 september

Colts: Castricum - Ducks/D/R 1        13.00

Sen: RC Eindhoven - Ducks/O        11.30


Oudgedienden

winnen Boxtelse

golfwedstrijd

Op de golfbaan in Best streden 45 deelnemers in de categorieën 'strokeplay' en 'stableford' om de ereplaatsen van de Boxtelse golfkampioenschappen. Leo van Horen en Gerian van Ooijen gingen met de titels naar huis.

De golfbaan in Best was in prima conditie, en dat gold ook voor het weer. Marcel van Beers won met 38 punten in de categorie 'Stableford', gevolgd door Bennie Welvaarts (36 punten) en Hans Somers (35 punten) en werd werd met zijn goede spel bijna Boxtels kampioen 'Strokeplay', maar moest zijn meerdere erkennen in Leo van Horen, die in 88 slagen rond ging en er daardoor één slag minder over deed. Voor Van Horen was het de zesde Boxtelse titel, maar daar had hij liefst dertien jaar op moeten wachten. Ton van Schijndel en Edwin Esser werden derde.

Bij de vrouwen was Gerian van Ooijen, kampioene van de laatste vier editie, de topfavoriet. Die rol maakte ze ook dit jaar weer waar. Ze ging in 86 slagen rond en werd voor de zevende keer kampioen van Boxtel. De tweede plek was voor Jet Schoenmakers en Ans van Hees, die een keurige ronde van 96 slagen volbrachten.

De dag werd als vanouds afgesloten met een diner en een drankje