Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

EXTRA VOORSTELLING VOOR SINT-JOSEPH EN BRABANTS CENTRUM

Stichting BoeL 'in flow' naar matinee

PETER DE KONING

Woonstichting Sint Joseph en Brabants Centrum, het lokale dagblad op donderdag, slaan de handen ineen. Samen maken zij een extra uitvoering mogelijk van de Boxtelse voorstelling 'De Goei, de Kwaai & de Lillike'. De matinee op zondag 2 november is exclusief voor huurders van Sint-Joseph die ook abonnee zijn van Brabants Centrum.

Alle vrijwilligers van Sint-Joseph ontvingen al een uitnodiging, als dank voor hun inzet. Maar daarmee is de matinee nog niet uitverkocht. Huurders die ook een abonnement hebben op Brabants Centrum maken kans op toegangskaarten als ze drie vragen beantwoorden: 1. Noem een seniorencomplex van Sint-Joseph. 2. Sinds wanneer bestaat Stichting Brabants Centrum? 3. Waarom wilt u graag naar deze voorstelling?

Antwoorden dienen vóór 10 oktober te worden gemaild naar info@sintjoseph.nl of te worden doorgebeld via telefoonnummer (0411) 65 91 19. Onder alle juiste aanmeldingen worden kaarten verloot. Iedere winnaar ontvangt twee kaarten. 'De Goei, de Kwaai & de Lillike' is een Boxtel Totaal-Theater voorstelling van Stichting BoeL, in Podium Boxtel. Het gaat over een Boxtelse jongen die eind 19e eeuw opgroeit in het Wilde Westen en terugkeert naar zijn geboortegrond.

Hechte club

De voorbereidingen lopen volgens schema, momenteel is BoeL druk met toneel- en muziekrepetities. Bestuurslid Roland van Son geniet ervan. ,,Ik word heel blij van deze hechte club. Dertig mensen van alle leeftijden die samen zo'n megaproject maken. Onze lichtman bijvoorbeeld, oud-Liempdenaar Jan van der Velden uit Zevenaar. Die is 68 en blokkeert gewoon zijn agenda voor ons. Maar ook de jonge cameravrouwen van mbo-school SintLucas zetten zich volledig in."

Van Son vindt het 'prachtig' dat BoeL zoveel enthousiasme, inzet en talent kan samensmeden tot een mooi samenspel van muziek, toneel en beeld. ,,Het publiek gaat zich echt verbazen over al het talent dat Boxtel herbergt."


Boxtel

Bolvereniging

Bolvereniging Sinecure houdt zondag 28 september vanwege haar zilveren jubileum een open dag in de blokhut van Scouting Boxtel aan de Molenwijkseweg 5b. Tijdens het evenement, dat begint om 12.00 uur, wordt een toernooi gehouden voor gelegenheidsteams van twee tot drie spelers vanaf zes jaar. Deelname is gratis.