Afbeelding
Foto: Stefan Latijnhouwers

What's Up, Lotte?

De rubriek 'What's Up?' richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt.

Hoe heet jij? ,,Ik ben Lotte Hendriks, elf jaar oud, leerling van groep 8 van de Sint-Lambertusschool en ik woon in Gemonde."

Je bent kinderpostzegels aan het verkopen. Heb je er zin in? ,,Ik vind het erg leuk om iets te verkopen. We mochten vandaag (woensdag - red.) van onze leraar een kwartiertje eerder weg om alvast te beginnen. Ik moet dadelijk nog even naar de orthodontist, maar ga met mijn vriendinnen Pleun en Suus toch al proberen om vooraf alvast een aantal zegeltjes te verkopen. Na mijn bezoekje aan de 'ortho' gaan we vol aan de bak, de hele middag wat mij betreft!"

Heeft de leraar nog verteld wat de bedoeling is? ,,Ja, we hebben uitleg gekregen over hoe we de zegels moeten verkopen. We mogen bijvoorbeeld niet zomaar bij de mensen naar binnen gaan en moeten de formulieren laten invullen door de kopers. Alleen als ouderen moeite hebben om in de hokjes te blijven, mogen we ze een handje helpen."

Wat gebeurt er met de opbrengst van de kinderpostzegels? ,,Het geld dat wij ophalen gaat naar kwetsbare kinderen in Brabant, Nederland en ontwikkelingslanden die het moeilijk hebben. De stichting Kinderpostzegels richt zich daarbij op onderwijs, pleegzorg, het voorkomen van kindermishandeling en vluchtelingenkinderen. Ik vind dat een heel mooi doel en wil daar heel graag mijn best voor doen."

Wat is voor jou de uitdaging? ,,Ik hoop dat ik met Suus en Pleun en alle andere kinderen van mijn groep heel veel ga verkopen. Weet je waarom? De klas die de meeste kinderpostzegels aan de man brengt, wint een reis naar attractiepark Walibi. Maar volgens mij kunnen alle klassen in heel Nederland die prijs winnen, dus het zal zeker niet meevallen om de hoogste score te halen. Maar we gaan er wel voor."

• FOTO LINKS: Lotte Hendriks kon gisteren bijna niet wachten om kinderpostzegels te gaan verkopen in Gemonde. (Foto: Stefan Latijnhouwers).