BUITENBIOS EN OOGSTFEEST IN WEEKEINDE

Week van het Landschap
trekt veel publiek bij start

De Week van het Landschap startte afgelopen zondag in De Mortelen, in het hart van Het Groene Woud tussen Oirschot en Boxtel. Tijdens deze week, die nog duurt tot en met zondag 28 september laat Brabants Landschap jong en oud op allerlei bijzondere manieren kennismaken met de natuur.

De week begon met een drukbezochte opening van de Oirschotse toeristenpoorten, een landschapsmarkt en een ludieke activiteitenprogramma voor kinderen: 'Geen brug te ver'. Dit bestond uit een beleef- en ontdekparcours, nestkastje timmeren, klompjes schilderen en speuren naar sporen. Tussendoor luisterden de kinderen naar een verhalenverteller of bakten ze een broodje bij het kampvuur.

Zaterdag 27 september om 19.45 uur draait de film 'De Nieuwe Wildernis' in een buitenbioscoop bij Café Vingerhoeds aan de Oude Grintweg in Oirschot, met in het voorprogramma de nieuwe natuurfilm over de Mortelen 'Hart van Het Groene Woud'. Er is een beperkt aantal zitplaatsen, dus een eigen klapstoel of kleed is handig. De entree is 5 euro. Beschermers van Brabants Landschap betalen op vertoon van hun beschermerspas 3 euro. Kaarten reserveren kan via www.weekvanhetlandschap.nl onder het kopje 'Openluchtbioscoop'.

Oogstfeest

Als afsluiting van de Week organiseert Brabants Landschap samen met het Land van Oirschot zondag 28 september van 11.00 tot 17.00 uur een Oogstfeest met als centraal thema 'Oogsten en Verbinden'.

Tijdens dit feest genieten bezoekers van de lekkerste en meest bijzondere producten uit het landschap. Er is muziek en van 13.30 tot 15.30 uur is er een Foodwalk voor alle leeftijden. De deelnemers aan deze tocht maken kennis met de eetbare natuur: bloemen, vruchten, noten en bladeren als onderdeel van een maaltijd. Het aantal plekken voor de Foodwalk is beperkt.

Daarnaast kunnen bezoekers de hele week naar de foto-expositie 'Cultuurhistorie in De Mortelen' van fotograaf Noud Aartsen en de filmexpositie 'Brabants Landschap actief in het Groene Woud'. Ook worden gratis fiets- en wandelroutes uitgegeven.