De deelnemers aan de jaarlijkse Molenrit van de Boxtelse motorclub Den Boer staan klaar voor de start. (Foto: Albert Stolwijk). (Foto: Albert Stolwijk)

De jaarlijkse Molenrit van de Boxtelse motorclub Den Boer voerde de 99 deelnemers - bijna net zoveel als tijdens de vorige editie - zondag door het Brabantse land. Zij legden een afstand af van ongeveer honderd kilometer.

De motorrijders gingen niet van start voordat ze bij clubhuis café Den Boer aan de Corpus genoten hadden van een kop koffie of thee met koek; één van de mooie tradities die hoort bij de toertocht die elk jaar in ere wordt gehouden, net als de soep en de broodjes die steevast klaar staan om de honger van de deelnemers te stillen bij terugkomst.

Vorig jaar namen 101 rijders deel aan de sportieve happening. Het was wijlen Sjef van Stekelenburg die destijds aan de wieg stond van het ronkende evenement.

Essche Boys nog steeds puntloos in vierde klasse

Vierdeklasser Essche Boys zit even in de hoek waar de klappen vallen. Na het verlies in eigen huis tegen SCI uit Sint-Michielsgestel (2-3) leverde ook de uitbeurt bij Wodan in Eindhoven geen punt op voor de Esschenaren, die met 4-2 ten onder gingen.

Wodan was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar de eerste kansen waren voor de bezoekers. Marco den Ouden strandde in de 8e minuut op de Eindhovense keeper, terwijl Nick Jacobs de bal even later op de lat kopte. Aan de andere kant voorkwam Essche Boys-speler Bart van der Bruggen met een goede ingreep de openingstreffer van de gastheren. Negen minuten voor rust opende Wodan de score nadat Colin Jacobs de bal op ongelukkige wijze in eigen doel schoot, maar vijf minuten later stond het alweer gelijk. Een voorzet van de rechterflank werd door Den Ouden voor het doel gebracht waar Nick Jacobs de bal in de goal wist te koppen: 1-1.

AFSTANDSSCHOT

De Esschenaren werden in het begin van de tweede helft teruggedrongen. In de 59e minuut waren het echter de blauw-witten die dankzij een prachtig afstandsschot van Den Ouden op voorsprong kwamen. Kort daarna was Essche Boys dicht bij het derde doelpunt, maar de vrije trap van Jethro van Gerven ging via de lat over het Wodan-doel.

In plaats van een mooie marge van twee treffers, viel luttele minuten later de gelijkmaker toen een klutsbal via de scheidsrechter voor de voeten van een speler van de thuisploeg belandde die vervolgens beheerst tekende voor de 2-2.

Wodan putte zelfvertrouwen uit de gelijkmaker en ging op jacht naar meer. En met succes, want uit een corner kwamen de Eindhovenaren opnieuw op voorsprong: 3-2. Essche Boys restte na deze tegenvaller niets anders dan vol op de aanval te spelen, maar daardoor kregen de gastheren meer ruimte en stelden zij de zege uiteindelijk veilig in de laatste seconden met hun vierde treffer: 4-2.

Essche Boys bezet nu met drie andere clubs de laatste plaatsen, 11 tot en met 14, op de ranglijst.