HOCKEYVROUWEN WINNEN IN ROERMOND

Mannen MEP missen bezieling in Schijndel

Het heilig vuur was er niet, afgelopen zondag bij de mannen van de Boxtelse hockeyclub MEP. In de extra tijd werd in Schijndel tegen De Hopbel een voorsprong weggegeven en was het eerste puntenverlies een feit (4-4). Het vrouwenteam won in Roermond de lastige uitwedstrijd tegen Concordia met 2-4 en voert na twee speelronden alleen de ranglijst aan.

De Hopbel trok fel van leer tegen buurman MEP en daar konden de Boxtelaren een voorbeeld aan nemen. Al na één minuut leidde een aanval over links tot een strafcorner. De rebound van de strafcorner werd verzilverd. Stijn Koesen trok snel daarna de zaken weer recht waarna MEP het heft in handen nam. Twee corners op rij, waarvan een tegen de paal, waren het gevolg.

Toch was het allemaal te mat aan Boxtelse zijde. Uit een counter, opnieuw over links viel onverwachts de 2-1. Thijs van Geel scoorde uit een corner de gelijkmaker en Bram Langenhuijsen zorgde voor rust voor de 2-3.

In de tweede helft verzuimde MEP het overwicht (cornerverhouding negen tegen een) uit te buiten. Opnieuw lag het links open en counterden de Schijndelaren langszij: 3-3. Er sloop een matte berusting in de Boxtelse formatie. De overtuiging in eigen kunnen smolt weg en het vierde doelpunt dat Langenhuijsen vlak voor het eindsignaal liet aantekenen was dan ook een complete verrassing. In plaats van het duel rustig uit te spelen, ging MEP nieuwe confrontaties aan en werd er geknoeid. De Schijndelaren hadden de achilleshiel van de Boxtelaren inmiddels blootgelegd en in een alles-of-nietspoging over links werd in de blessuretijd de gelijkmaker binnengetikt.

Door een veel te slappe houding hebben de Boxtelaren dit puntverlies volledig aan zichzelf te wijten. Dat zal zondag 28 september anders moeten als Berkel-Enschot op bezoek komt. Die ploeg legde kampioen EMHC met 5-1 over de knie. MEP is dus gewaarschuwd; afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

Twee strafballen

Ook de vrouwen van MEP speelden eigenlijk niet goed in Roermond. Afspraken werden niet nagekomen en het baltempo was te laag. Philine Peperkamp opende voor de Boxtelse formatie de score. Daarna volgde snel de gelijkmaker, maar Suze Dercksen zette de bezoeker voor rust opnieuw op voorsprong.

In de tweede helft liep MEP via Chris Thewessen en opnieuw Dercksen uit naar 1-4. Ook bij de 2-4 leek het nog een veilige marge, ware het niet dat keepster Amber Kools uitgroeide tot de held van de middag door twee strafballen te keren.

Coach Inge Poelmans kon niet geheel tevreden zijn over het vertoonde spel, maar voor haar én haar ploeg was het wel een leerzame middag. Hoewel MEP na twee wedstrijden alleen aan kop gaat, zit de ploeg nog duidelijk in een proces. Zondag 28 september komt het gepromoveerde Basko uit Veldhoven naar Boxtel. Voormalig MEP-coach Meta Boumans heeft die ploeg onder haar hoede en weet dus wel wat ze kan verwachten. Het duel in sportpark Molenwijk begint om 12.45 uur.