Eind maart organiseerde LTV De Merletten een clinic op de tennisvelden in sportpark Molenwijk. (Foto: Peter de Koning).
Eind maart organiseerde LTV De Merletten een clinic op de tennisvelden in sportpark Molenwijk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LTV DE MERLETTEN WERKT SAMEN MET EINDHOVENSE TENNISSCHOOL

'We zijn een heel toegankelijke club'

STEFAN LATIJNHOUWERS

LTV De Merletten en tennisschool Marell Sports uit Eindhoven hebben sinds kort de krachten gebundeld. Belangrijk doel van de samenwerking is om het imago van de Boxtelse club onder de aandacht te brengen. ,,Wij hebben in de regio de naam van een prestatieve vereniging, maar in verhouding tot het aantal leden dat op topniveau speelt, is dit een relatief kleine groep. Zo'n zeshonderd tennissers spelen bij ons vooral recreatief en voor hun plezier", benadrukt voorzitter Vincent Verhoef.

Om te onderstrepen dat De Merletten veel aandacht heeft voor haar recreatieve teninissers houdt de vereniging samen met Marell Sports op woensdag 1 oktober van 15.00 tot 17.00 uur een clinic voor leerlingen van Boxtelse basisscholen. Verhoef: ,,Daarnaast hebben we een kennismakingspakket in het leven geroepen voor de jeugd van 4 tot en met 11 jaar, waarbij de kinderen gebruik mogen maken van een leenracket en tegen een vergoeding van 49 euro tien lessen kunnen volgen. Na afloop van de reeks trainingen kunnen de kinderen dan een bewuste keuze maken of ze lid willen worden. Deze lessen starten na de herfstvakantie."

Hij vervolgt: ,,Als bestuur vinden we het daarnaast van belang om mensen te verenigen in de letterlijke zin van het woord door ook evenementen te houden die op het eerste oog weinig met tennis te maken hebben zoals bridge- of kaartbijeenkomsten of een middagje bowlen. Marell Sports gaat ons daarbij helpen en bovendien ook met onze financiële huishouding. De trainers van de tennisschool staan garant voor kwaliteit, professionaliteit en zijn heel flexibel inzetbaar waar het gaat om het plannen van lesprogramma's."

Aanmelden voor de clinic op 1 oktober bij tennisvereniging LTV De Merletten is mogelijk via Nicole van Spaendonck van Buurtsport Boxtel. Het e-mailadres luidt: buurtsportboxtel@gmail.com.

• FOTO BOVEN: Eind maart organiseerde LTV De Merletten een clinic op de tennisvelden in sportpark Molenwijk. (Foto: Peter de Koning).


Softbalsters Ducks dubbel aan de bak

De softbalsters van Ducks hebben afgelopen weekeinde twee duels gespeeld. Zaterdag moest de ploeg ondanks sterk spel genoegen nemen met een nederlaag (6-3) tegen Saints in Rotterdam. Een dag later zegevierde het team met 10-0 in eigen huis van The Stags uit Etten-Leur. De honkballers van Ducks verloren zondag met 4-14 in sportpark Den Wielakker van De Hazenkamp uit Nijmegen.

In de tweede inning scoorden de Rotterdammers de openingstreffer. De Boxtelse bezoeksters kregen hierna meer grip op de pitcher en er werden mooie honkslagen geslagen door Rianne Boer en Evelien Gerrits, waarop Inge van Geel ook het eerste Boxtelse puntje kon scoren. De daaropvolgende inningen had Saints een kleine voorsprong op Ducks. Met twee honken bezet voor Saints werd een harde bal in het buitenveld geslagen en leek het over te zijn voor de gasten, maar midveldster Gerrits wist de bal uit de lucht te plukken. De loopsters hadden hier duidelijk geen rekening mee gehouden en er werd een mooi dubbelspel gemaakt.

Zondag kwam The Stags uit Etten-Leur op bezoek in sportpark Den Wielakker. In de eerdere ontmoeting had Ducks met 15-3 gewonnen, maar wie denkt dat de Boxtelse softbalsters hun tegenstander onderschatten, heeft het mis.

Als eerste slagvrouw voor Ducks kwam Nikki van Nes makkelijk op de honken door vier wijd. Zij werd daarna knap binnengeslagen dankzij een honkslag van Boer en wist later ook nog te scoren op een doorgeschoten bal: 2-0. In de tweede inning kwamen er voor The Stags al meer slagvrouwen op de honken, maar opnieuw kwam de ploeg niet tot scoren. Ducks wel: tot tweemaal toe, mede door een honkslag van Elke Mutsaards.

De derde slagbeurt van The Stags duurde niet lang, de pitcher van Ducks hoefde maar zes ballen te gooien en mocht toen zelf weer aan slag wat andermaal tot twee punten leidde. Stags had niets in te brengen tegen het pitchgeweld van Van Geel.

Ducks had de smaak te pakken en de pitcher van The Stags begon steeds meer vier wijd te gooien, waardoor de honken al snel gevuld waren. Onder andere door honkslagen van Anne Struycken en Laura van Zetten werd in deze inning viermaal gescoord.

Ook de honkballers van Ducks speelden zondag thuis en troffen De Hazenkamp uit Nijmegen tegenover zich, de huidige koplopers in de competitie. De gastheren startten met werper Yannick Brechenmacher die niet overtuigde; de bezoekers wisten maar liefst zes maal te scoren. Ducks antwoordde pas in de tweede inning met twee punten.

Na drie inningen breidde de koploper de stand uit naar 2-11 door goed te slaan én een portie geluk. Ducks probeerde met man en macht nog wat van de wedstrijd te maken, maar slaagde daar niet in. Na zeven inningen was de eindstand bereikt: 4-14. Beste slagman bij Ducks was Yannick Brechenmacher (drie uit drie; slaggemiddelde 1.000).

Uitslagen zaterdag 20 september

Pup. H: Ducks - Wizards of BoZ         8-3

Beeball maj: Gryphons - Ducks         21-16

Asp. H: Starlights - Ducks 2        12-6

Pup. S: Ducks - Twins        16-8

Asp. H: Ducks 1 - Tilburg         4-1

Asp. S: Ducks - Nuenen         17-6

Vrouwen: Saints - Ducks         6-3

Uitslagen zondag 21 september

Vrouwen: Ducks - Stags         10-0

Mannen: Ducks 2 - Radboud R. 2        5-3

Mannen: Ducks 1 - Hazenkamp         4-14

Programma zaterdag 27 september

Recreantentoernooi

Asp. H: Boosters – Ducks 1        10.00

Asp. H: Ducks 2 - Cardinals 2        11.30