De negentienjarige Rinke Steur begon in mei met een massagepraktijk aan de Vleutstraat in Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).
De negentienjarige Rinke Steur begon in mei met een massagepraktijk aan de Vleutstraat in Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

RINKE STEUR HEEFT EIGEN PRAKTIJK IN LIEMPDE

'Massages voorkomen fysieke klachten'

,,Ik rondde vorig jaar de hippische sportopleiding in Deurne af en vond mezelf wel erg jong om te stoppen met leren. Toen ik zelf eens een sportmasseur bezocht, wist ik dat ik hier meer over wilde weten." Rinke Steur (19) volgde de opleiding tot sportmasseur en heeft sinds vijf maanden haar eigen praktijk aan de Vleutstraat 10 in Liempde waar mensen terecht kunnen voor allerlei soorten massages.

Hoewel Steur startte met de opleiding tot sportmasseur zijn ook ontspanningsmassages en stoelmassages, vaak aangeboden op bedrijven, mogelijk. Bovendien kunnen mensen ook in de praktijk terecht voor medisch tapen, een 'Indian Headmassage' waarbij de hoofdhuid wordt gemasseerd, de Lomi Lomi massage die oorspronkelijk uit Hawaï komt en body wraps die worden gebruikt om de huid te verbeteren.

NOOIT UITGELEERD

Een eigen praktijk was een logisch gevolg. ,,Mijn eigen bedrijf kan ik goed combineren met mijn huidige werk bij manege De Rekkendonken. Sinds kort gaat Steur weer naar school in Tilburg om de opleiding tot massagetherapeut te volgen. Ook volgt ze binnenkort een cursus om te kunnen masseren met warme bamboestokken. ,,In deze branche ben je nooit uitgeleerd én ik vind alles hartstikke interessant. Ik volg dan ook verschillende workshops om zo breed mogelijk opgeleid te zijn. Zo kan ik mensen helpen die klachten hebben, maar ook klanten die kiezen voor een ontspanningsmoment", legt Steur uit. Daarnaast kunnen mensen ook wellnessmassages cadeau doen aan iemand.

De Liempdse is ervan overtuigd dat veel lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden door massages. ,,Als mensen regelmatig naar een masseur gaan om hun spieren los te laten maken, dan weet ik zeker dat ze veel minder last hebben van fysieke ongemakken. Dat vind ik ook het mooie aan dit vak, je kunt mensen helpen. Zo kwam ik laatst iemand tegen die ik eerder heb behandeld. Zij vertelde enthousiast dat ze geen pijn meer voelde. Dat is toch geweldig?"

Kijk voor meer informatie op de website www.massagepraktijksteur.nl.