Irene wint bij OKSV
met goed voetbal: 1-3

De voetballers van zesdeklasser Irene uit Gemonde hebben zondag tegen het vooraf eveneens ongeslagen OKSV een verdiende 1-3 zege behaald. De Gemondse ploeg kwam in Overlangel geen moment in de problemen.

Beide ploegen begonnen fel en vol goede moed aan de wedstrijd, maar na tien minuten bleek de ploeg van trainer-coach Alex Raaijmakers duidlijk over meer kwaliteit te beschikken. Irene-speler Jelle Hoekstra tekende na een splijtende aanval van de bezoekers voor de openingstreffer. Een kwartier later was het dezelfde speler die opnieuw scoorde, dit keer met een snoeihard schot: 0-2.

Irene domineerde ook in de tweede helft. Nick Vliegenthart gooide namens de gasten de wedstrijd in het slot door na een mooie rush van Gijs Hellings de tussenstand te bepalen op 0-3. Een corner van OKSV werd vlak voor tijd binnengekopt, waarmee de thuisploeg de spreekwoordelijke eer redde: 1-3. Irene is bezig met een mooie reeks en is dit seizoen zowel in de beker als in de competitie nog ongeslagen.

autocrossers

Vader Erik en zoon Erik junior Pijnenburg uit Esch behaalden onlangs allebei een podiumplek tijdens de Nederlandse kampioenschappen autocross in de Gelderse plaats Gendringen.

Zo werd de zeventienjarige Erik junior tweede in de jeugdklasse tot achttien jaar. Vader Erik, inmiddels vijftig jaar oud, werd derde in de seniorenklasse.

De jongste telg uit de familie Pijnenburg is de veertienjarige Romy. Zij werd tweede bij een crosswedstrijd voor de jeugd van de kring Kempen. Een andere Esschenaar was haar net voor: de twaalfjarige Lars van Kuringe.