Felle strijd om de bal tijdens het duel Boxtel-GVV, dat de thuisploeg verloor met 0-2. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Stefan Latijnhouwers

BOXTEL MIST LEGIO KANSEN TEGEN PLOEG UIT GELDERMALSEN: 0-2

Munselploeg lijdt pijnlijke nederlaag

De nederlaag die het elftal van RKSV Boxtel zondag in eigen huis leed tegen GVV was zeker niet ingecalculeerd. Boxtel ging met 0-2 hard onderuit. De bezoekers uit Geldermalsen speelden uitgekookt en slim, terwijl het team van coach Walter van Ommeren het spoor - zeker in de tweede helft - bijster was. Voor de rust had de thuisploeg de opgelopen achterstand (een treffer van Patrick van der Lugt) al lang moeten egaliseren, maar door opgelegde kansen te missen, kreeg Boxtel later het deksel op de neus.

Waar aanvaller Pascal van den Brand in normale doen zo slagvaardig is, ontbrak het bij hem nu aan scherpte. Omdat ook Rick van Lier goed werd 'geschaduwd', haalde GVV de angel uit het Boxtelse spel. Op slag van rust had een Boxtels intikkertje voor een voorlopige remise kunnen zorgen, maar de gelijkmaker bleef uit. De conclusie was dat het elftal van Van Ommeren verzaakte tegen de gasten uit het Land van Maas en Waal.

SPELNIVEAU

GVV was er na twaalf minuten via Van der Lugt als de kippen bij om een voorzet te verzilveren: 0-1. Een lading Boxtelse kansen volgde, maar rendement leverde het niet op. Na de thee werd het spelniveau alleen maar minder. Boxtel bakte er niet veel van en na ruim een uur kon de thuisclub na defensief geklungel slechts aan de noordrem trekken. Michael van der Heijden liet doelman Raymon Strik kansloos en bepaalde de stand op 0-2.

Na deze nieuwe tegenvaller gingen de hoofden aan Boxtelse kant hangen. Maar een miskleun als tegen GVV kan er wel eens tussen zitten. Komende zondag zal het vizier in en tegen Haarsteeg vanaf half drie weer op scherp moeten staan.

• FOTO BOVEN: Felle strijd om de bal tijdens het duel Boxtel - GVV, dat de thuisploeg verloor met 0-2. (Foto: Albert Stolwijk).

PAARDENSPORT

Leden van de Liempdse paardensportvereniging De Dommelruiters namen deel aan wedstrijden in Helvoirt en Kaatshoven. Hier werden verschillende podiumplekken behaald.

Monique van de Sande behaalde in de klasse Z2 met haar paard Amadin S een tweede prijs met een score van 62,94 procent en een vijfde plaats. Fleur van de Sande reed met Navarana's Sinclair in de klasse DL2 en behaalde goud en zilver.

In Kaatsheuvel sprong Luuk van de Sande met Paddington naar een tweede prijs in de klasse A/B. In het basisparcours was hij foutloos en in de barrage viel een balk van de laatste hindernis. Een goede stijlbeoordeling van 77 punten leverde hem de tweede prijs op. Daan van de Sande sprong met Reekamp's Silvano in de klasse D/B. Op hindernis negen viel een balk maar door een stijlbeoordeling van 81 punten behaalde hij een negende plaats.

Daan kwam ook uit op het onderdeel dressuur. Met Siepke's Golden Boy reed hij in de klasse D/L2 naar een tweede plaats. Ook met Reekamp's Silvano behaalde hij een tweede plek in de klasse D/L1. Koen van de Sande werd achtste met Maurik's Jimmy Choo in de klasse D/L1. In de klasse A/L2 beoordeelde de jury de proef van Luuk van de Sande met Paddington met 196 punten. Dit leverde de eerste prijs op.

Zaterdag worden vanaf 14.00 uur de clubkampioenschappen verreden bij Stal Van de Sande aan de Dazingstraat in Liempde.