De voormalig eerste elftalspelers Jochem van der Hoeven (links) en Michel Meezen  ontvingen zondag een ingelijst clubshirt van RKSV Boxtel. (Foto: RKSV Boxtel).
De voormalig eerste elftalspelers Jochem van der Hoeven (links) en Michel Meezen ontvingen zondag een ingelijst clubshirt van RKSV Boxtel. (Foto: RKSV Boxtel). Foto: (RKSV Boxtel).

VERLIES IN WAALWIJK: 4-1

Compleet én fit ODC
komt tekort tegen WSC

ODC heeft ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen verloren. In Waalwijk was WSC met 4-1 te sterk. De tricolores kwamen via een vrije trap van Rob Scholten nog wel aan de leiding, maar nog voor rust had de thuisploeg met twee treffers al orde op zaken gesteld. ODC kreeg in die fase aardig wat kansen, maar halverwege het tweede bedrijf gooiden de gastheren de wedstrijd definitief in het slot.

De Waalwijkers kwamen goed uit de startblokken, zonder dat dit tot direct doelgevaar leidde. ODC kreeg na een klein kwartier de eerste kans nadat Remco Schellekens rond de zestien werd gevloerd en de scheidsrechter een vrije trap toekende. Daarvoor hebben de tricolores een specialist in huis: Scholten trapte met veel gevoel de bal voorbij de muur: 0-1.

Hierna ging WSC op jacht naar de gelijkmaker. Na ruim een half uur spelen ging aanvoerder Rudy Pelhan er aan de rechterkant vandoor. Hij speelde zichzelf vrij en gaf Larry van Ommen een niet te missen kans: 1-1. Meteen daarna kreeg ODC de gelegenheid om opnieuw de leiding te nemen. Scholten bracht Bart Dammers in stelling maar de jarige Boxtelse spits zag zijn inzet in de handen van de doelman eindigen. Even later was de thuisploeg wel doeltreffend. Een lange bal viel net buiten de zestien precies tussen Guillermo Le Couvreur en de uitgekomen Van Gestel in. De Waalwijkse spits won het duel en kon de bal vervolgens eenvoudig in het lege doel schuiven.

In de tweede helft kreeg ODC minder voet aan de grond bij de WSC. ODC kwam na een uur spelen goed weg bij een kopbal van Roel Duquesnoy die op de lat sneuvelde. Een paar minuten later had de Boxtelse ploeg een strafschop kunnen krijgen toen een verdediger van WSC de bal met de hand beroerde nadat hij door Dammers was gepasseerd.

In de 69e minuut gooiden de gastheren de wedstrijd in het slot. ODC kreeg op ongelukkige wijze een vrije trap tegen op zo'n twintig meter van het doel. Duquesnoy ging achter de bal staan en haalde vernietigend uit: 3-1. Daarna werd het ook nog 4-1 via Van Ommen. Door deze nederlaag is de ploeg van trainer Frank van den Berg afgezakt naar een gedeelde negende plaats op de ranglijst.