Verspreid in Esch en in het buitengebied werden zaterdag op 220 provisorische wedstrijdbanen jeu de bouleswedstrijden gespeeld. Deze deelnemers namen het tegen elkaar op vlakbij een maïsveld. (Foto: Albert Stolwijk).
Verspreid in Esch en in het buitengebied werden zaterdag op 220 provisorische wedstrijdbanen jeu de bouleswedstrijden gespeeld. Deze deelnemers namen het tegen elkaar op vlakbij een maïsveld. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Stefan Latijnhouwers

GESLAAGDE EDITIE 'HET ESSCHE BOELTJE'

'Jeu de boulen nog leuker met

een lekker wijntje bij de hand'

De bijna achthonderd deelnemers die zaterdag deelnamen aan jeu de boulestoernooi Het Essche Boeltje in Esch genoten zichtbaar van de Frans aandoende entourage. Verspreid in de bebouwde kom en het buitengebied waren liefst 220 wedstrijdbanen ingericht op inritten en tuinen van inwoners, bij platsoentjes en weilanden, waar in een ontspannen sfeer werd gestreden om de overwinning. Met een wijntje en een stukje Franse kaas erbij was het goed toeven voor de jeu de boulers, van wie velen getooid waren met een baret.

Gezelligheid kende zaterdag even geen tijd in Esch. Overal waar wedstrijden gespeeld werden, was de lach nooit ver weg bij de deelnemers. Ook dit jaar was het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen', wat zeker gold voor de doublette Chantal van den Braak en Vikky van der Velden uit Boxtel. ,,Natuurlijk willen we graag winnen, maar eigenlijk zijn we hier vooral voor de gezelligheid. Dat is maar goed ook, want we hebben tot dusverre al twee keer verloren", lachten de vriendinnen. ,,Met een wijntje erbij is het jeu de boulen nóg leuker. We hebben nog drie wedstrijden voor de boeg, Maar mochten we die ook verliezen, is dat geen probleem hoor. "

Tot blijdschap van de organisatie waren de weergoden Het Essche Boeltje gunstig gezind. ,,Ook tijdens de voorgaande zes edities waren de omstandigheden eigenlijk altijd prima", vertelde secretaris Eric van Roosmalen. ,,Sterker nog. Ik heb me laten vertellen dat van de ruim dertig keer dat Het Essche Boeltje plaatsvond, maar één aflevering verregend is. De opbrengst is bedoeld voor onze vereniging, terwijl de meeropbrengst naar een een goed doel in Esch gaat. Welk project is op dit moment nog niet duidelijk."

• OP DE FOTO: Deze deelnemers namen het tijdens het jeu de boulesevenement in Esch tegen elkaar op vlakbij een maïsveld. Van links naar rechts: Vikky van der Velden, Heidi Schel, Chantal van den Braak en Josta Witlox. (Foto: Albert Stolwijk).