Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kunstlicht 99 verzorgt voor derde maal 'Van Kitsch tot Kunst'

Oude voorwerpen weer als nieuw...

Een oude hoed, een schilderij waarop een prinsesje stond afgebeeld en een kleurloze vaas. Een greep uit de gebruiksvoorwerpen die mensen zondagmiddag aanleverden bij bibliotheek De Meierij. Leden van vereniging Kunstlicht99 zorgen ervoor dat de objecten er weer als nieuw uitzagen...

Terwijl Marjolein Krijger een witte hoed transformeerde tot een hip hoofddeksel in een groene kleur, kwam Lonneke de Wit uit Boxtel al met een nieuwe uitdaging voor de kunstenares: een doek waarop het bekende sprookje 'De prinses op de erwt' stond afgebeeld. ,,Die heb ik ooit zelf eens geschilderd. Ik ben heel benieuwd wat Marjolein ervan maakt, ze heeft een eigen stijl. Dat is het leuke aan dit initiatief: je krijgt een heel ander schilderij mee naar huis", zei De Wit.

Hanneke Boleij boog zich over een ander schilderij van De Wit met een grote stier. Met een sponsje en zwarte verf zorgde de kunstenares ervoor dat de afbeelding licht vervaagde. Boleij: ,,Ik heb niet alle gereedschappen bij de hand, maar ik probeer er een abstract schilderij van te maken."

Kunstlicht99 organiseerde voor de derde maal 'Van Kitsch tot Kunst' bij de bibliotheek. Kunstenares Katrien van Hettema trapte af met een lezing over eten in de kunst. ,,Helaas trok de presentatie maar weinig bezoekers", aldus Krijger. ,,Mensen weten ons wel steeds beter te vinden met oude objecten. We zijn een uurtje bezig en hebben al tien voorwerpen omgetoverd tot nieuwe kunstwerkjes."

Een gedeelte van de vernieuwde gebruiksvoorwerpen was zondagmiddag tijdens festival Bockesprongen in een leegstaand winkelpand aan de Croonpassage te bezichtigen.


Boxtel

B-Town

Jongerencentrum B-Town vormt zaterdag 27 september van 19.00 tot 23.00 uur het decor van een zogeheten 'Club Zero'-avond. Dit feest voor iedereen uit Boxtel en omgeving is bedoeld voor de jongeren van 12 tot en met 15 jaar oud. Er wordt alleen fris geschonken. De entree bedraagt 2 euro. Bezoekers dienen een legitimatiebewijs bij zich te hebben.