Oude foto's in overvloed tijdens de jubileumexpositie van heemkundestichting Kèk Liemt en fanfare Concordia. (Foto: Albert Stolwijk).
Oude foto's in overvloed tijdens de jubileumexpositie van heemkundestichting Kèk Liemt en fanfare Concordia. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

KÈK LIEMT EN CONCORDIA BRENGEN HISTORIE IN BEELD

Dubbelexpo trekt doorlopend publiek

De gecombineerde overzichtstentoonstelling van de jubilerende heemkundestichting Kèk Liemt en fanfare Concordia trok afgelopen weekeinde doorlopend publiek. Van 'dringen geblazen' was geen sprake en dat was maar goed ook. Zo hadden bezoekers volop gelegenheid om rustig de oude foto's en krantenknipsels te bestuderen in multiculturele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk.

Antoine van der Pas nam zondagmiddag een kijkje in De Serenade. ,,Puur uit belangstelling. Ik heb geen directe link met Kèk Liemt of de fanfare, maar deze oude foto's leren je wel veel over Liempde. Ik ben met een échte Liempdse getrouwd, maar ben zelf niet hier geboren. Het is echt heel mooi."

Bijzonder vond Van der Pas de maquette die vrijwilligers van de heemkundestichting hebben gemaakt. Aan de hand van een kadastrale kaart van 1832 hebben zij de dorpskom op schaal nagebouwd. ,,Je ziet dat het centrum van Liempde toen uit twee gehuchtjes bestond. Het ene rondom het raadhuis en het andere rondom de kerk. Heel bijzonder!"

Fanfare Concordia heeft ook een interactief aandeel in de tentoonstelling die ook komende weekeinde nog te zien is. Bezoekers kunnen zich tegen een green screen als achtergrond laten fotograferen met een muziekinstrument. De opname wordt de jeugdleden Koen Pouwels en Teun de Laat digitaal in foto's van de fanfare gemonteerd. Bovendien worden mensen uitgedaagd om zo lang mogelijk op een instrument te blazen.