De Kromploegers presenteerden zich daags na de drukbezochte muziekavond voor het eerst in hun nieuwe kostuums. (Foto's: Albert Stolwijk).
De Kromploegers presenteerden zich daags na de drukbezochte muziekavond voor het eerst in hun nieuwe kostuums. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DAVERENDE MUZIEKAVOND KROMPLOEGERS

Oktoberfest smaakt naar meer... bier

Wethouder Peter van de Wiel zou naar goede Duitse gewoonte het eerste fust aanslaan, maar dat bleek niet te lukken. En dus werd een ludieke manier gezocht om het feest te openen. En dus trad Paul Saris aan als Horst Tappert, de overleden acteur die jarenlang politiecommissaris Derrick speelde in de gelijknamige tv-serie. Diens naam kreeg daarbij een heel andere betekenis...

PERSOONLIJKE TOUCH

Zondagmiddag traden onder meer Die Fürsterwälder Musikanten en De Volle Bloas aan om het publiek te vermaken. Echt druk werd het toen niet meer in de feesttent. De Kromploegers presenteerden bovendien hun nieuwe, door Filipe Mode in Boxtel op maat gemaakte kostuums. De aanschaf werd mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Liempdse hofkapel én prinsenvereniging De Ploegers.

,,De basis van elk kostuum is hetzelfde, maar elke muzikant mocht zelf voor een eigen kenmerkende details kiezen. Zo draagt de een een strikje, terwijl een ander een losse boord en bretels draagt. Of bijvoorbeeld voor mouwlappen op de ellebogen kiest. Eenheid met een persoonlijke touch. We zijn er erg blij mee", aldus trompettist Termeer.

• FOTO BOVEN: De Kromploegers presenteerden zich daags na de drukbezochte muziekavond voor het eerst in hun nieuwe kostuums. (Foto's: Albert Stolwijk).

Gemonde

Countrydansen

Dansgroep The Rodeo Dancers houdt vrijdag 26 september vanaf 20.00 uur een linedanceavond in zaal De Schuif aan de Dorpstraat te Gemonde. Deejay Arthur verzorgt de muziek; de toegang bedraagt 2,50 euro. Meer informatie: www.rodeodancers.nl.

Kamerkoor

Capella Ducis, het kamerkoor voor oude muziek in 's-Hertogenbosch, en barokensemble Scordatura geven zondag 28 september vanaf 15.00 uur een concert met de titel 'Santo e Secolare' in de Sint-Lambertuskerk. Zij brengen zowel gezamenlijk als apart geestelijke en wereldlijke muziek van de componist Monteverdi en zijn Italiaanse en Nederlandse tijdgenoten. Beide muzikale gezelschappen zijn altijd op zoek naar onbekende werken, verrassende combinaties en veel afwisseling. De entree is gratis, reserveren is niet nodig.

Liempde

Vogeltjesmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 27 september de maandelijkse markt voor vogels en kleine huisdieren. In en rond Ons Doel, de accommodatie van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom 2, is het publiek tussen 07.30 en 11.30 uur welkom. De entreeprijs bedraagt 1,50 euro; kinderen hebben gratis toegang. Postduiven, loopvogels en (sier)pluimvee mag deze keer niet verhandeld worden vanwege wettelijke maatregelen.

KBO Liempde

De wandeling op 1 oktober is afgelast in verband met de op die datum ook geplande fietstocht met picknick. Wandelaars kunnen desgewenst mee gaan fietsen. De fietsers vertrekken om 09.30 uur vanaf het Tooseplein en nemen zelf hun lunchpakket mee. Vrijdag 24 oktober start om 14.00 uur in dienstencentrum De Kloosterhof een themamiddag door Chris Kinders van de landelijke Fietsersbond. Hij gaat uitvoerig ingaan op het gebruik van een e-bike.

De bierpullen worden gehesen tijdens de start van het Oktoberfest in Liempde. Rechts Paul Saris als Horst 'Derrick' Tappert en naast hem wethouder Peter van de Wiel.