Langs de Nieuwe Nieuwstraat vanaf De Rots kunnen bezoekers struinen langs ruim zestig marktkramen met informatie en allerlei koopwaar. (Foto's: Albert Stolwijk).
Langs de Nieuwe Nieuwstraat vanaf De Rots kunnen bezoekers struinen langs ruim zestig marktkramen met informatie en allerlei koopwaar. (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Annelieke van der Linden

KOMENDE ZONDAG OP 'SOCIALE AS' TUSSEN DE ROTS EN OOSTERHOF

Van paardenkar tot lasergeweer in Boxtel-Oost

De vierde editie van de Boxtel Oost Dag staat zondag 28 september op het programma. En opnieuw is het evenement groter dan vorig jaar. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er van alles te beleven op de 'sociale as' tussen gemeenschapshuis De Rots en winkelcentrum Oosterhof. Van knutselen tot laserschieten.

In en rond De Rots is het thema 'Kunst, cultuur en kinderen'. Binnen en buiten kan de jeugd zich op allerlei manieren vermaken, ondertussen genieten de ouders van muziek en lekkere drankjes en hapjes.

Het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris doet voor het eerst mee aan de Boxtel Oost Dag. Naast de bekende demonstraties vendelen en trommelen pakt het gilde uit met laserschieten. Op de speciale schietbaan bij De Rots kan iedereen proberen om met het lasergeweer het doel te raken; een moderne versie van het authentieke kruisboogschieten waar het gilde zich normaal mee bezighoudt.

De Rots is ook de plek voor creativiteit. Het jeugdprogramma bij het gemeenschapshuis vermeldt liefst twaalf verschillende workshops, waarbij Boxtelse vrijwilligers en Scouting Boxtel voor de begeleiding zorgen.

DRAAIMOLEN

Voor het winkelcentrum komt een extra grote draaimolen met een doorsnee van acht meter. Voor de wat oudere kinderen vanaf een lengte van 1,20 meter heeft de organisatie een verrassing in petto. Ook staat bij het winkelcentrum een podium voor muziek. De winkels zijn open, in en rond het winkelcentrum doen de Oosterhof-ondernemers hun best om het iedereen naar de zin te maken en ook de paardenkar rijdt weer zijn rondjes.

VOLLE MARKT

Langs de Nieuwe Nieuwstraat vanaf De Rots en de Beneluxlaan tot aan het winkelcentrum staan 63 marktkramen met informatie en allerlei koopwaar. Daarmee is deze markt compleet vol, er kan geen kraam meer bij. Op diverse plaatsen is er muziek en worden demonstraties gegeven.

De Boxtel Oost Dag is te voet en per fiets prima bereikbaar. Voor wie iets bijzonders wil, rijdt dubbeldekkerbus The Red Lady door de wijk om mensen op te halen en naar huis te brengen. De organisatie van de Boxtel Oost Dag is in handen van Stichting Wijkorgaan Boxtel Oost in samenwerking met de buurtverenigingen uit Boxtel Oost.

• FOTO BOVEN: Langs de Nieuwe Nieuwstraat vanaf De Rots kunnen bezoekers struinen langs ruim zestig marktkramen met informatie en allerlei koopwaar. (Foto's: Albert Stolwijk).

Boxtel

Tweedehands markt

In gemeenschapshuis De Rots wordt zaterdag 4 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een tweedehands markt gehouden. De opbrengst is bestemd voor goede doelen. Een tafel huren is mogelijk voor drie euro per stuk. De entree bedraagt één euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

De Boxtel Oost Dag staat elk jaar garant voor veel muziek. Vorig jaar zorgde onder meer De Aggemarvanhuisaf Band voor een vrolijke noot.