Verrijzenis Boxtel

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en pastor R. Niessen, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Kapelaan G. de Jong, Vendelstraat 2, 5298 CZ Liempde. Tel. (0411) 63 12 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 26e zondag door het jaar met als motto: Op de goede weg. Zijn we op de goede weg? Die vraag moeten we ons steeds stellen. Niet zonder hoop, want het is nooit te laat om andere keuzes te maken. Er is altijd een kans om een stap te zetten op de goede weg, de weg van het evangelie.

* Liturgische kalender. Zaterdag: gedachtenis van de heilige Vincentius de Paul. Maandag: feest van de aartsengelen Michaël, Gabriël en Rafaël. Dinsdag: gedachtenis heilige Hiëronymus, priester en kerkleraar. Woensdag: gedachtenis van de heilige Theresia van het Kind Jezus. Donderdag: gedachtenis heilige engelbewaarders.

* Overleden. In de parochie zijn overleden Tilly Doreleijers- v.d. Braak (92); Annie v. Hommel- v.d. Bogaart (68) en Jeanne Op 't Hoog (88). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Collectes. De collecte voor het ziekenwerk heeft 315,81 euro opgebracht. De collecte om het werk van vredesbeweging Pax Christi te steunen bracht 142,62 euro op.

* Ontmoeting. Na de viering op zaterdagavond in de Heilig Hartkerk is iedereen welkom in De Hartslag voor een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie. Ook geldt dit voor zondagmorgen na de viering van 09.00 in de pastorie Duinendaal.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Maandag 19.30 vergadering werkgroep avondwake, pastorie Duinendaal. Dinsdag 18.30: overleg zang gezinsviering, pastorie Duinendaal. Woensdag 10.00 werkgroep eerste communie, pastorie Duinendaal.

SINT-PETRUSBASILIEK

* Eucharistievieringen. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Choral-Messe van Bruckner. Orgelprogramma: Bach, Pièce d'Orgue; Bach, Liebster Jesu, wir sind hier; Bach, Praeludium und Fuge in e-moll; Bach, Praeludium und Fuge in G-dur.

* Rozenkransmaand. Na afloop van de viering in de kerk op vrijdagmorgen zal vanwege de oktobermaand het rozenhoedje worden gebeden.

* Misintenties. ZONDAG 09.00 Martinus en Cornelia Verhagen-v. Rulo (jgt); Huub v. Griensven (mgd). 10.30 Overl. ouders Van Heeswijk-Wouters (jgt); Ruud v.d. Horst (mgd); Sjerry v. Vlerken-Romeijnders (mgd); overl. ouders Jan en Ria Bluemink-Beerten (mgd); Wim Aarns (mgd); Jan v.d. Eerden (mgd); Ad Langerwerf (trouwdag); vader en moeder Van Rooij (bijz. intentie); overl. ouders Van Kuijk-Rijkers.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

HEILIG HARTKERK

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 (gezinsviering) met jeugdkoor Carmida. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Gezinsviering. Na afloop van de viering wordt een hart gemaakt waaraan iedereen zijn steentje kan bijdragen. Ieder mag een steentje (kiezelformaat) meenemen of kan een steentje achter in de kerk uit de emmer halen om in het hart te drukken. Dit hart komt als stoeptegel voor de nieuwe kapel op het kerkhof te liggen ter nagedachtenis van de Heilig Hartkerk. Wij rekenen op veel steentjes en een mooi hart.

* Rozenkransmaand. De hele maand oktober is als rozenkransmaand aan Maria gewijd; op weekdagen zal na de ochtendmissen in oktober ter ere van haar een tientje van de rozenkrans gebeden worden.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Trees v.d. Steen-v.d. Heuvel (jgt); Cecilia Onderwater- v. Laarhoven (jgt); Miet v. Weerdt- v.d. Meijden (mgd); Marietje v.d. Heijden- v.d. Meijden (mgd); Wim Broeders (mgd); overl. ouders Hendrik en Marie Stoop-Verstraten (mgd); Jan Schoenmakers (mgd); overl. ouders Van der Rijt en overl. fam.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering met intentie voor mw. Van de Sande-Vissers (jgt).

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Theresia
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor en Lencante. De intenties in deze viering zijn voor overl. ouders Sep-Hovenier; Jeroen en Johan Maas; overl. ouders Van Kasteren- v.d. Sloot; uit dankbaarheid. Na afloop van de viering is er een gezamenlijke lunch in de Orion.
PAROCHIEBERICHTEN

* Misintenties. Misintenties die vóór maandag 12.00 worden opgegeven bij de pastoor of Riek van Loon worden in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen.

* Agenda. Vrijdag 3 oktober om 09.30 een eucharistieviering voor de overleden leden van de KBO Lennisheuvel. Zaterdag 4 oktober om 18.30 een eucharistieviering met medewerking van het NCB-koor. Zondag 5 oktober is de doopviering van Sven Faber.

* Bereikbaarheid. Pastoor Harry v.d. Tillaart, telefoon 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter Jan v. Kasteren tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of bij pastoor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastoor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is de pastoor aanwezig om mensen te woord te staan. Ook kunnen dan misintenties worden opgegeven. Iedereen kan vrijblijvend binnen lopen voor een praatje en een kopje koffie/thee.

Sint-Willibrordus
Esch

ZONDAG 11.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor R. Niessen met assistentie van diaken P. Flesia. Er is kinderwoorddienst. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; overl. fam. Van Gerven-Langenhuizen; Mien Willems- v.d. Broek; Van de Zande; overl. ouders Van den Berk en overl. fam.; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in de sacristie van de Sint-Willibrorduskerk. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders.

MEDEDELINGEN

* Verbouwing. Vanwege de verbouwing zijn in woonzorgcentrum Sint-Jozef voorlopig geen eucharistievieringen. Er is wel iedere maandagochtend om 10.15 een viering in de sacristie van de kerk.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen in de brievenbus van de pastorie worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via tel. 60 15 65.
* Bereikbaarheid. Parochiesecretariaat Verrijzenisparochie, tel. 67 22 15. Voor spoedgevallen is openingstijden een noodnummer te horen via het antwoordapparaat.
* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie
gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

Sint-Jans Onthoofding
Liempde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering, intenties voor Leon Muller; Ties Spierings (mgd).

ZONDAG 09.30 eucharistieviering, intentie voor overl. ouders Putmans- v. Kasteren (verj).

MAANDAG 19.00 eucharistieviering.

DINSDAG 09.00 eucharistieviering.

WOENSDAG 19.00 eucharistieviering.

DONDERDAG 09.00 eucharistieviering.

VRIJDAG 09.00 eucharistieviering.

PAROCHIEBERICHTEN

* Overweging. Een man is net verhuisd en hij vraagt zijn buurman hoeveel rollen behang hij voor zijn flat heeft gekocht. De buurman antwoordt: ,,Twintig rollen." Na een hele dag ijverig te hebben geplakt, heeft hij tien rollen over. Dus hij gaat naar zijn buurman en zegt: ,,Ik heb tien rollen over." De buurman antwoordt: ,,Dat had ik ook…" Lieve mensen, het spijt me dat het de afgelopen keer niet is gelukt om iets te schrijven. Verhuizen is altijd een heel gedoe en het kan even duren voordat alles is uitgepakt, maar gelukkig begin ik al goed te aarden hier in Liempde. Uiteindelijk zijn we echter allemaal onderweg als pelgrims hier op aarde.

Sint-Lambertus
Gemonde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Janus Bergman (verj); voor een bijzondere intentie; Harco v. Kempen; Cisca v. Vught-Hoezen; Hendrikus v.d. Eerden en Gerdina v.d. Eerden-Vorsenbosch; Hendrik v.d. Pol (jgt).

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

PAROCHIEBERICHTEN

* Doopviering. Zondag 28 september is om 12.30 de doopviering van Esmée Vogels.

* Rozenhoedje. In de oktobermaand wordt op dinsdag en donderdag om 19.00 het rozenhoedje gebeden. Op dinsdag is aansluitend de vespers, het liturgisch avondgebed.

* Presentatie Blijde Geheimen. In de oktobermaand kan men de Blijde Geheimen, geschilderd door Miep van Mil, bezichtigen in de Sint-Lambertuskerk na het bidden van het rozenhoedje en de vespers. Op dinsdag is het mogelijk van 19.30 tot 20.00 en op donderdag van 19.15 tot 19.45.

Protestantse
Gemeente

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door ds. H. van Tilburg uit 's-Hertogenbosch. Voor de kinderen is er lange Paks; zij hebben een eigen dienst in De Schakel. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Lezing. Donderdag 2 oktober geeft Christiaan Hogenhuis een lezing over 'Het geluk van een volwassen economie' in samenwerking met Transition Town en Lokale Agenda 21 in de protestantse kerk. De toegangsprijs bedraagt vijf euro inclusief koffie/thee.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de heer B. Aalbers, tel. 06-10 01 84 00.

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen woensdag 17 september

A-LIJN

W. v.d. Heijden/S. Tempels        59.79

H. v. Esch/P. v.d. Ven        55.98

L. v. Asperen/R. Schoonhoven        54.35

B-LIJN

J. Braken/M. Legius        65.00

A. de Jong/M. Kerssens        60.42

B. Alting von Geusau/H. Goes        55.00

Uitslagen donderdag 18 september

A-LIJN

H. Schalkwijk/S. Tempels        63.33

A. en T. Walbeek        61.67

R. Traa/H. Schilder        55.83

B-LIJN

M. en T. Spierings        64.58

C. en B. Nienhuis        61.67

W. en T. de Langen        60.00

C-LIJN

M. Smulders/M. Theloesen        59.90

J. en M. Dekkers        56.25

H. Hoogers/G. Meijs        55.21

Uitslagen dinsdag 23 september

A-LIJN

M. Kleiss/E. Wijnen        75.63

T. v. Roosmalen/L. Huijbers        57.19

H. Peeters/J. de Wolf        55.21

B-LIJN

T. v. Bragt/T. Hoppenbrouwers        74.48

R. Post/M. Theloesen        53.65

T. v.d. Horst/I. Peeters        53.65

C-LIJN

W. v. Mensvoort/B. v.d. Biggelaar        59.42

B. v. Drunen/J. de Haan        58.82

I. Boom/T. Bosveld        56.67

Bridgeclub KBO

Uitslag donderdag 18 september

Mw. Kerssens/Hr. Veroude        65.63

Dames Spoorenberg/v. Oers        62.85

Echtpaar Hamels        59.72

Bridgeclub Revanche

Uitslagen donderdag 18 september

A-LIJN

S. Tempels/H. Schalkwijk        58.33

B. Hermkens/P. v.d. Ven        58.33

A. v. Ewijk/T. Brouwers        55.73

Uitslagen dinsdag 23 september

A-LIJN

S. Tempels/J. Sweere        65.00

P. Verstijnen/W. Wonnink        57.00

R. Koenders/G. Wagenaars        55.83

B-LIJN

C. en J. Kerssens        59.08

A. en A. v. Brunschot        57.98

H. en G. Veroude        54.97

Bridgeclub Rembrandt

Uitslag dinsdag 16 september

A-LIJN

J. Fischer/H. Maas        63.69
A. Moerdijk/G. v. Rooy        61.90
F. Daniëls/C. v.d. Velden        57.74

Uitslagen dinsdag 23 september

A-LIJN

J. Fischer/H. Maas        70.42

A. Feenstra/J. Peerlings        63.33

T. en W. v.d. Lans        55.83

B-LIJN

L. Siemons/H. v. Laatum        74.17

P. en A. Schoonen        63.89

P. en M. Ronde        51.67

Bridgeclub De Rots

Uitslagen woensdag 17 september

A-LIJN

L. Maasawet/R. Steenbakkers        61.25

F. Verhees/M. Vergouwe        60.00

J. v.d. Biggelaar/J. Koppen        58.33

Bridgeclub Liempde

Derde zitting, eerste competitie

A-LIJN

Heren v. Heeswijk/Bekkers        61.31

Echtpaar Dieden        61.13

Dames v.d. Steen/Eltink        58.93

B-LIJN

Heren v. Heesch/v. Heeswijk        58.75

Dames v.d. Meerakker/v.d. Heijden        55.90

Mw. v.d. Vleuten/Hr. Verkade        55.21

C-LIJN

Dames v. Boeckel/de Jong        62.50

Heren Knoops/Quinten        59.58

Heren v.d. Laar/Janssen        59.58

Essche Bridgeclub

Uitslagen donderdag 18 september

A-LIJN

W. Gloudemans/J. v.d. Zanden        57.50

D. Sanchez/W. Wonnink        55.42

A. en A. v. Brunschot        55.42

B-LIJN

M. Schoemaker/H. Appel        60.42

G. en J. v. Os        56.25

J. v.d. Hoven/I. v. Uden        50.00