Maud van de Loo en Hugo Kroonen, de nieuwe jeugdclubkampioenen van de Liempdse  tennisvereniging De Peppelieren.
Maud van de Loo en Hugo Kroonen, de nieuwe jeugdclubkampioenen van de Liempdse tennisvereniging De Peppelieren. Foto: Reggie van Genuchten

PLOEG WINT THRILLER TEGEN DEURNE

Basketballers JRC komen met schrik vrij

De Boxtelse basketballers van JRC startten in de landelijke tweede divisie zaterdag met een uitwedstrijd tegen De Pioniers in Deurne, dat Deurne het duel inging met slechts zeven spelers. Dit wekte de verwachting dat JRC de buit makkelijk zou moeten binnenhalen. Niets bleek echter minder waar...

De tegenstander is na een afwezigheid van twee jaar weer terug in dezelfde klasse als JRC. Beide ploegen hebben daarvoor spannende duels uitgevochten. Sterker nog, de vijf onderlinge duels zijn allemaal binnen een marge van vijf punten beslist. Bij Deurne zijn destijds wat spelers en de coach vertrokken, al is de ploeg zich dit jaar weer gedeeltelijk bij elkaar. JRC is aardig versterkt en gegroeid in de afgelopen jaren. Dat leidde vorig seizoen tot het kampioenschap.

JRC was fysiek dominant in het eerste gedeelte van het duel, maar de spelers misten veel kansen. Deurne kreeg eigenlijk alleen kansen van afstand, omdat ze de basket in het begin niet konden vinden. Twee driepunters zorgden ervoor dat de thuisploeg op voorsprong kwam. JRC anticipeerde daarop met sterk spel van Teun van Loon en een paar ontsnappingen die werden afgerond door Jay van de Snepscheut.

Hierdoor kwam de Boxtelse ploeg redelijk eenvoudig aan de leiding en sloot het eerste kwart af met een voorsprong van 18-27. Het enige wat Deurne in deze fase in het spel hield, waren de drie driepunters van Hubert Jan van de Westerloo.

Deurne kreeg in de tweede fase wat meer vertrouwen en opende met een paar sterke fastbreaks, waardoor het puntenverschil werd teruggebracht tot drie. JRC kreeg een paar minuten voor rust het spel wat meer onder controle. In twee minuten tijd werd de voorsprong uitgebreid naar elf punten verschil. In de laatste minuut kon Deurne echter acht punten score door balverlies van JRC.

EIGEN SPEL

In de eerste minuten van de tweede helft kregen de basketballers uit Deurne vleugels, waardoor de achterstand werd omgebogen tot een voorsprong van zeven punten. JRC leek van slag en was niet zichzelf. In een time-out werd besproken dat de basketballers vooral hun eigen spel moesten spelen.

Driepunters van Van de Snepscheut en Jaap van Loon en een veldscore van Teun van Loon ervoor dat het gat vervolgens werd gedicht. In de minuten die daarop volgden, kwamen JRC en Deurne om en om op voorsprong. In de laatste minuut van het derde kwart sloeg JRC weer een klein gaatje slaan via scores van Robert Smits en Erdinc Bostanci. Het kwart werd afgesloten met een 65-68 voorsprong voor JRC.

Deurne startte sterk aan het vierde kwart en kwam binnen enkele minuten op een voorsprong van zes punten (76-70). JRC vroeg nogmaals een time-out aan en hamerde opnieuw op het 'eigen spel'.

RESPECT

Het spel van de Boxtelse ploeg kwam na de time-out beter uit de verf. Zo liet Felix Stegeman zich zich gelden door twee aanvallende rebounds en een score. Hierna werden liefst vier driepunters gescoord, waardoor de basketballers uit Boxtel weer op voorsprong kwamen.

De tegenstander liet het hier niet bij zitten en knokte zich met nog vier minuten op de klok langszij. (81-81). JRC maakt gebruik van een korte time-out van de scheidsrechters en bereidt zich voor op de laatste minuten. Vanwege blessureleed stond Deurne nog met vier spelers op het veld, waardoor JRC één man extra had. Het Boxtelse team sloeg direct toe en pakte een voorsprong van 81-88.

Op dat moment valt ook Michael Boons van Deurne uit met hevige kramp in beide benen. JRC spreekt af de wedstrijd gewoon uit te spelen en geen verdere uitbuiting van deze ontstaande situatie te gaan doen. Respect voor Deurne, dat een dijk van een game heeft gespeeld is op zijn plaats.

Taverbo aast al vroeg op titel

TAFELTENNIS

Het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo heeft vroeg in het seizoen een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap in de eerste klasse. Directe concurrent Budilia werd thuis met 8-2 opzij gezet.

Erik Mangnus, deze zomer overgekomen van het Zeeuwse SAR, trad voor het eerst aan in het shirt van zijn nieuwe club. Evenals kopman Michel Sperling zorgde hij voor twee winstpartijen. Aanvoerder Teun Vlaminckx behield zijn ongeslagen status en sloeg drie punten binnen. Het dubbel Sperling/Vlaminckx bleek ook deze week ongenaakbaar en zorgde voor de uiteindelijke 8-2 overwinning.

RUIME MARGE

Taverbo 1 staat na twee wedstrijden al waar het graag wil staan, namelijk bovenaan de ranglijst met een ruime marge van vijf punten op de nummer twee.

Tennissers Maud en Hugo clubkampioen bij Peppelieren

Tennisvereniging De Peppelieren in Liempde organiseerde onlangs de clubkampioenschappen voor de jeugd. Die werden gewonnen door Maud van de Loo en Hugo Kroonen.

De twee winnaars ontvingen beiden een grote bokaal. Aan de titelstrijd voor jeugdleden van De Peppelieren namen 28 spelers in verschillende categorieën deel. Hieronder een overzicht van de winnaars in de verschillende klassen.

WINNAARS

Tenniskids Oranje enkel: Nina v.d. Laar; MD12: Nina v.d. Laar/Sanne Kluytmans; JE14: Stan Romme; JD14: Tim v.d. Laar/Gijs Verhagen; JE17: Hugo Kroonen; JD17: Bart v.d. Ven/Bas Voets; ME17: Maud v.d. Loo; MD17: Lotte v. Dongen/Tessa v.d. Laar.