Ton Vugts, Gerard Voermans, mede-oprichter Gé Jansen en Fred van Nistelrooij blikken vooruit naar het gouden jubileumfeest van honk- en softbalclub JRC Ducks. (Foto: Albert Stolwijk).
Ton Vugts, Gerard Voermans, mede-oprichter Gé Jansen en Fred van Nistelrooij blikken vooruit naar het gouden jubileumfeest van honk- en softbalclub JRC Ducks. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

HONK- EN SOFTBALCLUB JRC DUCKS VIERT GOUDEN JUBILEUM

'Hoop op leuke ontmoetingen'

Voermans zelf is al 49 jaar lid van de Boxtelse honk- en softbalvereniging. ,,Het jubileumfeest is bedoeld als een soort clubdag, met een mooie, levendige sfeer. Ik hoop op veel leuke ontmoetingen en herinneringen." Samen met mede-oprichter Gé Jansen praat de voorzitter graag over de vereniging, waar ze beiden al zo lang bij betrokken zijn. Maar ook penningmeester Fred van Nistelrooij en oud-coach Ton Vugts schuiven aan om terug te blikken.

Vijftig jaar geleden lag het complex van de honk-en softbalvereniging nog bij het Jacob-Roelandslyceum. Daarna volgde een verhuizing naar het Essche Heike waar de club tot 1988 gehuisvest was. De hoogtijdagen van de Ducks liggen ook in deze jaren tachtig, toen de club ongeveer 350 leden telde. Er werden rond die tijd ook grote toernooien georganiseerd, voornamelijk door oud-voorzitter Jansen, die zeventien jaar lang aan het roer stond van de vereniging.

De club vestigde zich uiteindelijk in het huidige sportpark Den Wielakker aan de Voetboog. Acht jaar geleden kwam Ducks in 'een dipje' terecht,vanwege het dalende ledental. Maar nu is de vereniging 'aan de beterende hand'. In acht jaar tijd is de vereniging gegroeid van 55 naar 130 leden. Van Nistelrooij ziet de reünie ook als opstap naar de toekomst . ,,Het jubileum kan een doorstart zijn", aldus de penningmeester. ,,Wij willen zo veel mogelijk mensen bij de club betrekken, zodat we ook ons 75-jarig jubileum hier kunnen vieren."

Komend weekeinde, zaterdag 26 en zondag 27 september, vindt eerst nog het jaarlijkse recreantentoernooi plaats. Het sportevenenement wordt alweer voor de 25e keer gehouden. Ook een jubileum dus, dat bewust niet gecombineerd wordt met het gouden jubileumfeest. ,,Wij vinden het belangrijk dat het toernooi in alle eigenheid het zilven jubileum kan vieren", legt Voermans uit. ,,De deelnemers van het toernooi komen uit heel Nederland en zij hebben er niks aan als de reünie tegelijkertijd plaatsvindt."

Vanuit alle windstreken hebben zich 24 teams ingeschreven die letterlijk hun kamp in sportpark Den Wielakker opslaan. De deelnemers komen voort uit bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en families en strijden in drie poules. De wedstrijden starten komend weekeinde beide dagen om 10.00 uur; zondag is om 16.00 uur de prijsuitreiking. Zaterdagavond is het feest in een grote tent die op het sportterrein wordt geplaatst. Daarbij zijn alle Ducks-leden welkom. Het toernooi is voor publiek gratis toegankelijk.

• FOTO BOVEN: Ton Vugts, Gerard Voermans, mede-oprichter Gé Jansen en Fred van Nistelrooij blikken vooruit naar het gouden jubileumfeest van honk- en softbalclub JRC Ducks. (Foto: Albert Stolwijk).


Vierde team

Taverbo/Sabo

in top BRTC

RECREATIEF TAFELTENNIS

In de derde speelronde van de Boxtelse Recreatieve Tafeltenniscompetitie boekte Taverbo/Sabo 4 opnieuw een overwinning. Hierdoor staat de ploeg op een tweede plaats op de ranglijst. Ook het eerste team van Taverbo/Sabo toont kampioensaspiraties.

Taverbo Savo 4 kwam uit tegen De Dommel. Raymond de Boer van Peter van Rooij wonnen ieder drie wedstrijden, Toon van Geel pakte twee punten. Ook het dubbelspel ging naar de ploeg. Piet Wouters redde de eer van De Dommel door een zege op Van Geel. Taverbo Sabo 4 bleef daardoor op een keurige tweede plaats staan op de ranglijst.

Taverbo Sabo 3 voert de BRTC momenteel aan en won met 8-2 van het team Rotsvast. Henk IJsseldijk won al zijn enkelspelen, Luc van der Schans en Uschi Meeuwis wonnen ieder twee partijen en ook het dubbel was een prooi voor Taverbo Sabo 3. Voor team Rotsvast was Geerta Pluut goed voor twee punten.

TIENKLAPPER

De kampioen van vorig jaar, Taverbo Sabo 1, boekte een maximale zege van 10-0 op Bat Boys. Paul Kuijs, Mari Karssemakers en invaller Jan Don konden niet op tegen het geweld van het eerste team. Het trio Frans van Dun, Hans van Haaren en Cees Hems liet blijken ook zonder Ronald van Dael een ruime overwinning te boeken.

Van Weert Schilderwerken was met 7-3 te sterk voor team Cornuiten. Rob van Grinsven was goed voor drie punten en ook Jos van Weert en Michael van Gerwen haalden punten binnen. Bij Cornuiten deden Stef Schellekens en Henk van de Laak nog wat terug.

Grand café Rembrandt kwam in het duel tegen Sabo Boxtel op een 5-1 voorsprong. Het duel leek gespeeld, maar Sabo Boxtel boog de onwaarschijnlijke achterstand om tot een gelijkspel. Mari Bosman haalde twee belangrijke punten binnen voor het team. Het dubbelspel ging naar Rembrandt.