Afbeelding
Foto: Peter de Koning

• LADIES LEAGUE WEER SUCCES • AANWAS IS WELKOM IN 'MOLENWIJK'

MEP-recreanten hockeyen 'lekker fel'

De Ladies League van MEP is dinsdagavond begonnen aan het tweede seizoen. Ongeveer vijftig dames doen hieraan mee, verdeeld over vier teams. Belangstellenden kunnen zich nog altijd aanmelden. ,,Graag zelfs", vertelt commissielid Brechtje Klein. ,,Want het aantal speelsters per team is nu wat krap. En met een beetje geluk kunnen we straks een vijfde team samenstellen."

MEP startte vorig seizoen met de interne recreantencompetitie voor vrouwen. Gelet op het succes volgt er nu vanzelfsprekend een tweede seizoen. De behoefte aan een Ladies League komt voort uit de wens van veel vrouwen om lekker samen te hockeyen, maar bij voorkeur niet in het weekeinde. Dan zijn ze vaak al druk met de sport van de kinderen en is het niet altijd handig om als ouder een hele dag weg te zijn voor de hockeycompetitie.

De Ladies League biedt uitkomst. De vrouwenteams spelen elke dinsdagavond vanaf 20.30 uur en omdat het een onderlinge competitie betreft, is van uitwedstrijden geen sprake. Zo spelen de dames twintig wedstrijden per seizoen, nooit in schoolvakanties. ,,En na de wedstrijd volgt de derde helft en die is minstens even belangrijk", lacht Brechtje. Ze voegt er snel aan toe: ,,Maar op het veld geen flauwekul. We houden erg van hockey en competitief spelen. We hebben nog behoorlijk wat ambitie en hockeyen lekker fel."

De commissie die de Ladies League dit seizoen organiseert, bestaat naast Brechtje uit Froukje van Schaaijk, Anne-Marieke van Hellemondt, Pascale Boleij en Kirstie Schellekens. Zij zoeken nog extra speelsters om de teams wat ruimer te kunnen indelen en mogelijk een vijfde team te formeren. Verder zijn ze nog op zoek naar extra scheidsrechters. Belangstellenden kunnen zich melden via ladiesleague@mhcmep.nl

• FOTO BOVEN: De Ladies League van MEP speelt op dinsdagavond. Vier teams in eigen shirts spelen een onderlinge competitie. (Foto: Peter de Koning).

Sport Kort

Rugby Ducks

De rugbyers van Ducks/Oysters maakten zondag in hun eerste wedstrijd meteen duidelijk wat de ambitie dit seizoen is: kampioen worden. Het uitduel bij naaste concurrent Bokkenrijders Roermond werd na een 3-10 ruststand met 10-22 gewonnen. Zaterdag 20 september staat in Boxtel vanaf 10.30 uur een toernooi voor de categorie turven/benjamin op het programma.

Uitslagen zaterdag 13 september

Cubs: Vets - Ducks/Oysters        14-38

Jun: Vets Dukes - Ducks/Oysters        12-15

Uitslagen zondag 14 september

Colts: REL/Oys. - Ducks/Dukes/RCE        69-0

Sen: Bokkenrijders - Dukcs/Oysters        10-22

Programma zaterdag 20 september

Turven/Benjamin: toernooi in Boxtel        10.30

Cubs: Dukcs/Oysters - Octopus        11.00

Jun: Dukcs/Oysters - Octopus/Bokkenr.        12.00

Programma zondag 21 september

Colts: Ducks - Oemoemenoe        11.30

Sen: Ducks/O. - Erasmus        13.00