De nieuwe ploeg Jeugdnatuurwachters poseert na de installatie op het clubterrein aan de Heuvelstraat. (Foto: Henk van Weert).
De nieuwe ploeg Jeugdnatuurwachters poseert na de installatie op het clubterrein aan de Heuvelstraat. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Liempde installeert nieuwe
ploeg Jeugdnatuurwachters

HENK VAN WEERT

De Jeugdnatuurwacht in Liempde heeft er tien nieuwe leden bij; twee andere kinderen zijn aspirant geworden. Wethouder Marusjka Lestrade van de gemeente Boxtel installeerde de kinderen zondagochtend op het terrein dat de club beheert aan de Heuvelstraat.

In het bijzijn van het bestuur van de Jeugdnatuurwacht en de ouders van de nieuwe leden benadrukte Lestrade het belang van het werk van de club. En de kinderen zelf wisten ook wat hen te doen staat. ,,De natuur om ons heen mooi én schoon houden", vertelde Jurre Wouters die vanwege zijn verjaardag in een extra feestelijke bui verkeerde.

Vóór de zomervakantie waren de nieuwe leden al een keertje in het Wachtershuis om uilenballen uit te pluizen. ,,We troffen allemaal botjes van muizen en die heb ik met mijn elektrische tandenborstel schoongemaakt", vertelde Jurre.

MAANDELIJKS BIJEEN

Voorzitter Margreet van Ruremonde van de Jeugdnatuurwacht, die samen met wethouder Lestrade de installatie voor haar rekening nam, zei dat een keer per maand activiteiten worden ontplooid. ,,Voorheen was dat altijd op zaterdagochtend, maar omdat dan de meeste kinderen sporten hebben we besloten om onze bijeenkomsten te spreiden van vrijdagavond tot zondagmiddag."

De Liempdse Jeugdnatuurwacht telt nu zo'n dertig leden. ,,We gaan dit seizoen nog wilgen knotten, nestkastjes timmeren, zwerfvuil rapen en natuurlijk regelmatig een wandeling in de natuur maken", blikte Van Ruremonde vooruit.

Op onderstaande foto van links naar rechts de nieuwe Liempdse Jeugdnatuurwachters uit groep 6 van basisschool De Oversteek. Voorste rij: Sander van Breugel, Rens van Hastenberg, Bas Bekkers, Tijmen Terluin. Achterste rij Fine van Abeelen, Jindy van den Oever, Liselotte Simons, Cézanne Simons, Jurre Wouters, Tim van de Laar en Loes Joosten. Op de foto ontbreekt Tijn Smetsers. De groep wordt vergezeld door voorzitter Margreet van Ruremonde van de Jeugdnatuurwacht Liempde en wethouder Lestrade (rechts).