De tienjarige Eline de Pagter vertrekt zaterdag naar India, waar haar vriendin Linne Kraak woont. Op de achtergrond een 'vriendinnenbord' waar allerlei foto's van Eline en Linne op zijn geplakt. (Foto: Annelieke van der Linden).
De tienjarige Eline de Pagter vertrekt zaterdag naar India, waar haar vriendin Linne Kraak woont. Op de achtergrond een 'vriendinnenbord' waar allerlei foto's van Eline en Linne op zijn geplakt. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Eline?

De rubriek 'What's Up?' richt de schijnwerper op jongeren en wat hen bezighoudt.

Wie ben jij? ,,Ik ben Eline de Pagter, tien jaar oud en woon in Boxtel."

Je hebt een ingepakte koffer op je slaapkamer staan. Waarom? ,,Zaterdag vertrek ik voor zes weken naar India. Mijn beste vriendin Linne Kraak is naar Mumbai verhuisd vanwege het werk van haar vader. Ze woont er nu een jaar en we hebben altijd contact gehouden, bijvoorbeeld via Skype. Ik wilde eerst voor een jaar naar India gaan, maar dat is wel erg lang. Nu blijf ik voor zes weken."

Wat ga je daar doen? ,,Ik logeer in die weken bij Linne, ze woont in een flat waar ook een zwembad is. Zij heeft een week herfstvakantie als ik kom, maar moet daarna weer naar de internationale school. Ik mis een aantal weken school, maar krijg huiswerk mee, zodat ik niet achter loop als ik terugkom."

Waar kijk je het meest naar uit? ,,Ik hoorde van Linne dat we een bezoek brengen aan de blauwe stad. Jaren geleden schilderde een priester in deze stad zijn huis blauw, zodat iedereen wist dat het zijn woning was. Daarna verfde iedereen zijn huis blauw. Ik ben benieuwd hoe die stad er uitziet. En we gaan die dag op een kameel rijden, dat lijkt me heel gaaf."

Je vliegt helemaal alleen naar India. Vind je het spannend? ,,Een beetje wel, al blijft er de hele reis een stewardess in de buurt. En ik heb een leuk boek gekregen tijdens mijn afscheidsfeestje zaterdag, dus ik vermaak me wel."

Wat verwacht je van India? ,,Ik heb gehoord dat het heel druk is in Mumbai. Ook rijden veel tuktuks rond. Van mijn moeder heb ik een aantal opdrachtjes meegekregen om India nog beter te leren kennen. Zo ga ik op zoek naar een Indiaas recept en kan ik over zes weken hopelijk een paar zinnen in het Engels én het Hindi uitspreken."

• FOTO RECHTS: Eline de Pagter vertrekt zaterdag naar India, waar haar vriendin Linne woont. Op de achtergrond een 'vriendinnenbord' waarop allerlei foto's van het duo hangen. (Foto: Annelieke van der Linden).