De buurtbewoners Gerard Berben (links) en Ronnie van de Langenberg (in de graafmachine) werken aan de jeu-de-boulesbaan aan de Oude Dijk. (Foto: Peter de Koning)
De buurtbewoners Gerard Berben (links) en Ronnie van de Langenberg (in de graafmachine) werken aan de jeu-de-boulesbaan aan de Oude Dijk. (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter de Koning

Jeu-de-boulesbaan voor álle mensen in Liempde

Liempde is een jeu-de-boulesbaan rijker. Buurtbewoners hebben de baan de afgelopen dagen gerealiseerd op het langwerpige plantsoen aan de Oude Dijk, bij de kruising met de Akkerstraat en de Europalaan.

Het idee voor de jeu-de-boulesbaan ontstond enige tijd geleden bij buurtvereniging Klein Hoekje/Nieuwe wijk. Theo Martens wierp zich op als kartrekker en kreeg al snel hulp van enkele buurtgenoten. Deze week gingen ze aan de slag met spaden, kruiwagens, bezems, dolomiet grind en een heuse graafmachine van hovenier Ronnie van de Langenberg. Het geld voor de aanleg kwam uit het gemeentelijke wijkbudget.

Hoewel het initiatief bij de buurtvereniging ligt, maken de vrijwilligers één ding duidelijk: ,,Deze nieuwe baan is er voor alle Liempdenaren. Oók voor de jeugd.