Leden van Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel vermaken de deelnemers zaterdag aan de twee Bruegheliaanse maaltijden die tijdens de UITmarkt worden geserveerd in herberg 'Inde Vergulde Eend'. Gisteravond vond de repetitie plaats in Lennisheuvel. (Foto: Peter de Koning).
Leden van Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel vermaken de deelnemers zaterdag aan de twee Bruegheliaanse maaltijden die tijdens de UITmarkt worden geserveerd in herberg 'Inde Vergulde Eend'. Gisteravond vond de repetitie plaats in Lennisheuvel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ACROBATIEKDUO UIT ROTTERDAM OPENT UITMARKT IN BOXTEL

'Een turbulente act vol hoogstandjes'

STEFAN LATIJNHOUWERS

'Spectaculair, swingend en fijn om naar te kijken.' Zo omschrijft Maartje Bonarius (23) van het Rotterdamse acrobatiekduo Tall Tales Acrobatics de act waarmee zij zaterdag 20 september met collega Harm van der Laan (27) de Uitmarkt in Boxtel gaat openen. ,,Met ons optreden willen we ook de aandacht vestigen op het circustheaterfestival Circo Circolo, dat in oktober plaatsheeft in Liempde. Waarschijnlijk zijn wij daar ook van de partij, maar eerst willen we schitteren bij Podium Boxtel. "

Wat de twee acrobaten uit de Maasstad het Boxtelse zaterdag vanaf 19.15 uur precies gaan voorschotelen, blijft nog even een verrassing. ,,Het is een heel andere act dan tijdens onze festivalvoorstellingen in de zomer. Dan treden we op met een decor, worden we vergezeld van een muzikant en vertellen we non-verbaal door onze bewegingen en acrobatische stunts", vertelt Bonarius.

Het is een verhaal over twee partners die zijn vastgeroest in hun relatie. De vrouw wil weg uit de dagelijkse sleur, maar haar man wil dat niet. Uiteindelijk vinden ze elkaar toch en komt het tot een oplossing. Wij doen geen stunts puur voor de show, die staan juist puur in dienst van het verhaal dat we op fysieke wijze willen vertellen."

INTERACTIEF

Volgens Bonarius is het komend weekeinde in Boxtel de bedoeling om het publiek bij de openingsact van de Tall Tales Acobatics te betrekken. ,,Het is een interactief optreden en een turbulente act vol acrobatische hoogstandjes", benadrukt ze. ,,Harm en ik hebben samen de opleiding aan de circusschool in Rotterdam gevolgd en werken inmiddels al enkele jaren op professionele basis. Wij verdienen ons brood met de acrobatiek en geven, voornamelijk in het weekeinde, twee tot drie voorstellingen in de week"

Vooral in de zomer is het duo drukbezet. In de winterperiode zijn er minder optredens en houdt het tweetal zich bezig met andere projecten. ,,Het gaat prima, we kunnen er goed van leven en beleven veel plezier aan de optredens", zegt Bonarius.

LANGSTE DUO

Bonarius en Van der Laan profileren zich als het langste acrobatiekduo ter wereld. Bonarius: ,,Bij acrobatenduo's die uit een man of een vrouw bestaan, zie je meestal een heel klein meisje die als een veertje door haar partner wordt opgetild. Ik ben zelf 1.78 meter lang, terwijl Harm 1.91 meter groot is. Als we bovenop elkaar staan en onze armen in de lucht strekken, zijn we meer dan vier en een halve meter lang."

• FOTO LINKS: Maartje Bonarius en Harm van der Laan als 'het langste acrobatiekduo ter wereld'. (Foto: Megin Zondervan).

Gemonde

Dansen 40-plussers

Zaal De Schuif aan de Dorpstraat is zaterdag 20 september vanaf 20.00 uur het decor van een dansavond voor 40-plussers. De KBO-afdeling houdt deze avonden voor mensen die van bekende dansen houden zoals de wals en tango. De entree is 1,50 euro.

Kioskconcert

Zanggroep Puur uit Rosmalen verzorgt op zondag 21 september van 14.00 tot 16.00 uur een optreden in de kiosk aan de Dorpstraat. Het muzikale gezelschap zingt onder meer popsongs, gospels en ballads met een combo en daarnaast ook a-capella. De entree is gratis.

        

Maartje Bonarius en Harm van der Laan profileren zich als het langste acrobatiekduo ter wereld. (Foto: Megin Zondervan).