Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

FAMILIEBEDRIJF VERZORGT MAILINGS VOOR ONDERNEMINGEN

'Perfekt Print Boxtel ontzorgt bedrijven'

Peter werkte voorheen bij Hexspoor en begon in 1994 zijn eigen onderneming Perfekt Print Boxtel aan de Van Salmstraat. ,,We verwerken hier alles wat door een brievenbus kan, zoals brieven, brochures en pakketjes, jaarlijks zo'n drie miljoen stuks", aldus Peter. Perfekt Print Boxtel is geen drukkerij, maar een verpakkingsbedrijf. ,,We krijgen de boekjes, brieven of brochures aangeleverd van bedrijven. Vervolgens zorgen we ervoor dat de post wordt verpakt, bijvoorbeeld met folie, in enveloppen en pakketjes, en wordt verstuurd. Het voordeel voor onze bedrijven is dat we goedkopere portokosten voor partijpost kunnen aanbieden vanwege contracten met postbedrijven", legt Jeroen uit. Hij werkt sinds 2000 voor het bedrijf. ,,Het is mooi dat Perfekt Print in de familie blijft", zegt Peter trots.

Drukkerijen Tielen en Hazenberg, Drukkerij Service Boxtel, ACSI Campinggidsen, de provincie, woonstichting Sint-Joseph, Legrand en Fontys Hogescholen zijn enkele opdrachtgevers van het Boxtelse bedrijf. ,,Ook krijgen we orders van bedrijven uit België en Duitsland. Toch merken we dat veel mensen uit Boxtel Perfekt Print niet kennen. Het zou mooi zijn om meer opdrachten te kunnen uitvoeren voor lokale ondernemingen", aldus Peter en Jeroen. Sinds kort kunnen Boxtelse bedrijven ook gebruikmaken van de postservice van Perfekt Print. ,,We legen de postbussen en halen de poststukken bij bedrijven op", legt Peter uit.

MACHINAAL

,,Geen dag is hetzelfde bij ons bedrijf", zeggen Peter en Jeroen. ,,We hebben al heel wat mooie opdrachten voorbij zien komen. Ik herinner me nog een boek dat we maakten voor de bekende evenementenorganisator ID&T. Het boek bevatte allerlei bijzondere soorten papier en ieder exemplaar had een unieke printcode. We hebben 5.000 exemplaren met de hand gemaakt."

Waar Perfekt Print vroeger alle opdrachten met de hand verwerkte, is dat inmiddels anders. ,,Inmiddels werken we voor ongeveer tachtig procent met machines. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om brieven met kleinere bijlages, zoals filmbonnen, machinaal te verpakken. Je moet meegaan met de tijd", stelt Jeroen. Zo heeft Perfekt Print ook biofolie in het assortiment, dat is gemaakt van aardappelmeel en afbreekbaar is.

Sinds twee maanden staat bij Perfekt Print een nieuwe kleurenprinter, geschikt voor kleine en grote oplages tot en met formaat A3. ,,De hoofdmoot zijn de mailings, maar we doen er ook nog andere dingen bij. Als bedrijven niet over een printer beschikken, kunnen zij hun orders bij ons neerleggen, zodat wij hen de volgende dag de prints kunnen leveren. Afspraak is bij ons afspraak. Wij kunnen orders snel verwerken en willen daarvoor best een paar uurtjes extra werken. Ook zijn de lijnen kort; bedrijven krijgen bij Perfekt Print te maken met slechts enkele contactpersonen", legt Peter uit. ,,Eigenlijk ontzorgen we de klant, omdat we alles regelen wat betreft de mailings", voegt Jeroen toe. Kijk voor meer informatie op: www.ppboxtel.nl.

• FOTO BOVEN: v.l.n.r.: Peter van de Loo, Jenny de Been en Jeroen van de Loo van Perfekt Print Boxtel. Het bedrijf verzorgt mailings in alle soorten en maten voor bedrijven. (Foto: Annelieke van der Linden).


OP DE KOOPZONDAG

Frans Theelen
toont nieuwste
herfstcollectie

In modehuis Frans Theelen aan de Stationsstraat in Boxtel is zondag 21 september de nieuwste herfstcollectie te bewonderen. Tijdens de koopzondag, die samenvalt met festival Bockesprongen, is ook een kunstdemonstratie van Marianne Mol te zien.

Marianne Mol is verbonden aan Textielatelier Mols Moois en is werkzaam als ontwerpster en vormgeefster in textiel. Ze maakt objecten en accessoires van zelfgemaakt vilt die stuk voor stuk uniek zijn. Ze is geboeid door de schoonheid van vormen en structuren in de natuur. Ook fotografen als Karl Blossfeldt en Cédric Pollet zijn een bron van inspiratie. In haar organische en driedimensionale werk laat ze hiervan een eigen interpretatie zien.

INRUILACTIE

Mol werkt met natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit, zoals wol en zijde. Haar werk is terug te vinden in diverse publicaties over textiel. In een atelier in Breda geeft ze cursussen en workshops en werkt ze in opdracht. In modehuis Frans Theelen zijn enkele werken te zien tijdens de koopzondag. Mol is zelf aanwezig om te demonstreren hoe ze vilt maakt; ook is er gelegenheid tot aankoop van haar werk.

Modehuis Frans Theelen is zondag 21 september geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De inruilactie van oude kleding, waarbij mensen oude en overtollige spullen kunnen inleveren en korting krijgen op nieuwe aankopen, is nog steeds geldig.