Huub van Susante (links) en Marcel van Roosmalen namen ruim 2.000 euro in ontvangst van voorzitter Willem Witte (rechts) van het Brukels Pentalon Clubke. Foto: Henk van Weert

RICK VAN LIER SCOORT 'OP BESTELLING'

Boxtel deelt mokerslag uit
in duel met Nieuwkuijk

De elf van RKSV Boxtel repeteren langzaamaan weer de tafel van drie. Dat zijn eenvoudige rekensommetjes, die zo leuk in de voetbalwereld passen. Rick van Lier houdt het getal drie ook in het vizier. De spits van de roodwitten maakte zondag in de tweede competitiewedstrijd, in en tegen Nieuwkuijk, opnieuw een hattrick. De in Schijndel woonachtige spits heeft er zichtbaar plezier in.

Boxtel leverde in geen half werk, zo bleek na anderhalf uur. Waar de gasten vóór de thee af en toe nog haperden, trokken ze in het tweede bedrijf door in één vloeiende lijn. Uiteindelijk werd in de schaduw van de Nieuwkuijkse kerktoren een 1-0 achterstand omgebogen in winst: 1-5.

In een uitwedstrijd lijkt coach Walter van Ommerem met zijn mannen altijd voor een behoudend begin te kiezen. Vaak zag het verdedigende werk er in de eerste drie kwartier ook wat riskant uit. Een penalty bracht de thuisclub na ruim twintig minuten op voorsprong. Mitchel Fitters scoorde vanaf de stip. Vijf minuten later lieten de bezoekers een mooie vloeiende combinatie zien tussen Robert van Boxtel en Maarten van Breugel. De laatste schoot net naast.

Je moet niet te veel en te vaak aarzelen in de defensie, want dat is koren op de molen voor Rick van Lier. Na een half uur tekende hij voor de gelijkmaker en nóg mooier was de treffer waarmee hij zijn ploeg aan de winnende hand bracht. Djuric Doran deed voortreffelijk voorbereidend werk en Van Lier zette vlak voor het rustsignaal zijn krabbel onder de verkregen voorsprong.

ORDE OP ZAKEN

Na de eerste grote Nieuwkuijkse kans in de tweede helft via Stan Dorgelo vond Boxtel het welletjes. Het commando werd gegeven om orde op zaken te stellen. Pascal van den Brand verzilverde na een uur een mooie vrije trap. Met die derde treffer lag Boxtel op koers en nadat ook Max Raymakers later verzuimde een dot van kans om te zetten in een aansluitingstreffer, nam Boxtel het woord. Daarbij ook nog gesteund door goed keeperswerk van Raymon Strik.

Tien minuten voor het eindsignaal verbreedde Vince Verkuylen de mage naar 1-4 en het slotakkoord was voor Van Lier. Zijn tweede hattrick kreeg vorm. Zes doelpunten heeft de gehaaide spits na twee duels al in het mandje liggen. Met de 1-5 kroonde Boxtel zich ook nog eens tot lijstaanvoerder in de derde klasse.

Zondag 21 september wacht Boxtel op eigen bodem het duel tegen GVV. Tegen het stugge team uit Geldermalsen moet de ploeg van Van Ommeren op zijn hoede zijn. Vanaf 14.30 uur mag weer van alles worden verwacht op het Munsels groen. Eerder deze week werd de coach 41; zijn verjaardagscadeau wil hij het liefst tijdens het komende duel ontvangen. In Geldermalsen beleefde Van Ommeren immers mooie voetbaljaren. Dat schept een band...

in Riel: 3-1

Het eerste seniorenteam van LSV uit Lennisheuvel heeft zondag het onderspit gedolven. In en tegen Riel werd met 3-1 verloren na een 2-0 ruststand.

Enkele zwakke momenten werd de ploeg uit Lennisheuvel fataal. Daardoor kwam Riel in de 8e en 40e minuut relatief makkelijk op een 2-0 voorsprong. Na de rust was LSV duidelijk beter opgewassen tegen de gastheren, maar de aansluitingstreffer bleef uit waardoor het duel nooit spannend werd. Chemi Elizabeth redde de eer voor de bezoekers, nadat de thuisploeg in de 62e minuut op een 3-0 voorsprong was gekomen.

Riel 1 - LSV 1        3-1

Real Lunet 5 - LSV 3        2-6