De clubkampioenschappen van LTV Munsel stonden in het teken van '1001 nacht'. De leden van de organisatie waren geheel in stijl gekleed.
De clubkampioenschappen van LTV Munsel stonden in het teken van '1001 nacht'. De leden van de organisatie waren geheel in stijl gekleed. Foto: LTV Munsel

HOCKEYSTERS HCL VERLIEZEN VAN TILBURG

Goede seizoensstart voor de Liempdse hockeyers

Alle teams van Hockeyclub Liempde (HCL) zijn afgelopen weekeinde gestart met de competitie. Het eerste vrouwenteam reisde af naar Tilburg voor een duel tegen Shot en incasseerde een nederlaag: 2-0. Voor de hockeymannen begon de competitie rooskleuriger; zij wonnen met 6-2 van Civicum uit Cuijk.

De vorige ontmoetingen tussen HCL en Shot hadden nog nooit tot punten geleid voor de Liempdse hockeysters, dus de vrouwen waren erop gebrand daar verandering in te gaan brengen. Na het eerste fluitsignaal leek het erop dat zij dit ook daadwerkelijk waar gingen maken. Liempde hield balbezit, wist elkaar goed te vinden en hield de rust in het spel. Echt dicht bij de goal kwam het team echter niet. Iedereen voerde de afgesproken taken uit. Shot werd echter sterker en forceerde twee strafcorners. De eerste corner kon knap worden tegengehouden door verdediger Fleur Schoenmakers. Ook de tweede corner leidde niet tot een doelpunt.

De tweede helft startte met een snelle counter van Shot waardoor ze een overtalsituatie wisten te creƫren en makkelijk konden scoren: 1-0. Door deze goal veranderde er iets in het spel van de HCL-vrouwen. De ploeg werd onrustig en aanvoerder Hilde van Acht zorgde er vervolgens voor dat iedereen weer op zijn plek stond.

HCL kreeg echter een discutabele strafcorner tegen, waaruit Shot het tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde. Met nog een kwartier te spelen kregen Moniek Saris en Randi van de Wiel nog kansen, maar Shot gaf de Liempdse aanvallers weinig ruimte. De scheidsrechter deelde nog een gele kaart uit, waardoor HCL een gedeelte van het duel met tien man speelde. Shot kwam echter niet tot een derde doelpunt.

VERRASSEND

De Liempdse hockeyers zijn met ingang van het nieuwe seizoen gepromoveerd naar de derde klasse. Zij speelden hun eerste duel van de competitie tegen Civicum. De tegenstander uit Cuijk was afgelopen seizoen een kandidaat voor de titel, waardoor de verwachting was dat HCL het lastig zou krijgen.

Door op iedere aanval druk te zetten, wist de Liempdse hockeyers te voorkomen dat de tegenstander uit Cuijk echt gevaarlijk kan worden. Het openingsdoelpunt was dan ook voor de Liempdse ploeg. Alex van der Zwan was zijn tegenstander te slim af en kwam tot scoren. Later in de wedstrijd vond Van der Zwan opnieuw het net.

Ook Laurens van der Eerden, Michiel van Schijndel (tweemaal) en Nick van der Eerden scoorden, waardoor HCL de wedstrijd verrassend naar zich toetrok. Civicum deed twee keer wat terug, waardoor de wedstrijd eindigde in 6-2.

De Liempdse hockeysters spelen zondag hun eerste thuiswedstrijd om 12.30 uur tegen de Dommel uit Sint-Michielsgestel. Voor de hockeymannen staat een uitwedstrijd op het programma; zij gaan op bezoek bij hockeyvereniging Cranendonck uit Maarheeze.

Sport kort

Handbal HCB '92

Programma zaterdag 20 september

MHV - HCB '92 D1        vertr 12.45

Programma zondag 21 september

Avanti - HCB '92 DB1        vertr 10.00

Achilles '95 - HCB '92 D2        vertr 11.40

Programma maandag 22 september

HCB '92 recr. - Leende        Pius X 21.00

Biljartmarathon

In dienstencentrum De Kloosterhof wordt vrijdag 10 oktober voor de vijftiende keer een biljartmarathon georganiseerd voor senioren uit Boxtel, Esch, Gemonde en Liempde. Dit jaarlijkse evenement begint om 08.30 uur en er wordt op vijf biljarttafels gespeeld. 44 deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld. De finale begint rond 17.00 uur, wethouder Herman van Wanrooij is aanwezig om de prijzen uit te reiken. Publiek is welkom om te komen kijken, de toegang is gratis


Kampioenschap Munsel telt 37 tenniswinnaars

Tennissers streden de afgelopen weken tegen elkaar tijdens de clubkampioenschappen van LTV Munsel. Zaterdag en zondag werd duidelijk wie met de titel 'clubkampioen' naar huis ging.

Quinty Gerrits en Yannick Lourens werden clubkampioen bij de jeugd. Komend seizoen wordt een tennisbaan naar dit duo vernoemd. In de categorie 'vrouwen' werd Jelly Soet net als vorig jaar clubkampioen. Dat was bij de mannen wel anders. Daar is er na jaren een nieuwe clubkampioen: Christian van Schaaijk. Rene Verhoeven, al 22 jaar op rij clubkampioen van LTV Munsel, kon vanwege een blessure zijn titel niet verdedigen.

Jaarlijks worden de clubkampioenschappen van LTV Munsel aan een thema verbonden. Dit jaar stond het toernooi in het teken van '1001 nacht'. De kantine was mooi aangekleed, er waren Turkse hapjes te verkrijgen en ook de organisatie, bestaande uit Trudy Groenendaal, Marianne van Mil, Pleuni Driessen, Willy van Hal, Arno Warmerdam, Arnoud van der Meijden, Norbert van Uitert, Jos de Kort en Bianca Verlaan, was geheel volgens het thema verkleed. De overige uitslagen van de clubkampioenschappen staan hieronder vermeld.

WINNAARS

HD8 (35+): F. Baijens/S. de Klerk; HE8 (35+): P. Voets; GD8 (18+): M. de Kuijper/D. Bosman; DD8 (18+): M. Teulings/R. Trugg; HD8 (18+): T. Leijten/R. Thomassen; DE8 (18+): N. v. Roosmalen; HE8 (18+): D. Bosman; HD7 (50+): P. Jansen/G. Mentor; GD7 (35+): M. en J. de Bresser; DD7 (35+): H. v.d. Bogaard/A. Steenbakkers; HD7 (35+): R. de Jongh/A. Verhoeven; DE7 (35+): C. v.d. Steen; HE7 (35+): H. de Koning; GD7 (18+): A. v. Gestel/D. v.d. Meijden; DD7 (18+): S. Schalken/T. Verhoeven; HD7 (18+): J. v. Gerven/J. Vorstenbosch; HE7 (18+): B. Kreijveld; GD6 (35+): B. en H. Verlaan; DD6 (35+): E. Lourens/N. Rooy; HD6 (35+): H. Verlaan/F. Vortman; GD6 (18+): W. v. Lammeren/B. Kreijveld; DD6 (18+): C. en J. v.d. Steen; HD6 (18+): B. Kreijveld/M. Pastoor; DD5 (18+): M. v.d. Meijden/M. Meulendijk; HD5 (18+): J. Rath/J. Wouters; DE5 (18+): J. Soet; HE5 (18+): T. Groenendaal; GD3 (18+): J. Soet/R. v. Eert; HD3 (18+): M. v.d. Oetelaar/R. v. Schaik; HE3 (18+): C. v. Schaaijk; GD (11-17): J. Tromp/Y. Lourens; MD (11-17): Q. Gerrits/F. v.d. Meijden; ME (11-17): Q. Gerrits; JE (11-17): Y. Lourens; MD (11-14): F. Sindorff/M. Teulings; ME: Y. Gerrits; Tenniskids: D. v. Elderen.