Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SFEERVOL OPTREDEN DUO SOMMERHUS IN LIEMPDS APPARTEMENT

Huiskamerconcert volledig uitverkocht

Arjen en Judith Terlouw hadden 'volledig uitverkocht' op hun voordeur kunnen plakken. Het concert dat zaterdagavond in hun Liempdse woonkamer aan het Raadhuisplein plaatsvond, was tot de laatste stoel bezet.

Sterker, extra stoelen werden aangesleept om een kleine veertig belangstellenden te kunnen herbergen in de leeggeruimde kamer. Zij genoten van de mooie en breekbare singer-songwriter muziek van zangeres en gitariste Vera Jessen-Jührend en zanger en bassist Peter Jessen uit Rotterdam. Samen vormen zij het duo Sommerhus. Het Liempdse echtpaar Terlouw is in haar vrije tijd erg actief in de muziekwereld. Enkele keren per jaar stelt het koppel haar appartement beschikbaar voor intieme concerten van singer-songwriters uit binnen- en buitenland. (Foto: Peter de Koning).


Gemondse amazone wint dressuurtitel op NK

STEFAN LATIJNHOUWERS

De Gemondse Jonna Schelstraete (35) is bezig aan een uiterst succesvol jaar. Het lid van de paardensportvereniging Sint-Michaël in Sint-Michielsgestel kwalificeerde zich als dressuurkampioen van Brabant in de categorie ZZ Licht voor de Hippiade in Ermelo. Daar werd ze vorig weekeinde met haar paard Nederlands kampioen. ,,Cupido deed het na een nerveuze eerste proef fantastisch."

Schelstraete, die met haar man Luc en drie kinderen van 9, 8 en 4 jaar woonachtig is aan de Vogelenzang in het buitengebied van Gemonde, kijkt met veel plezier teug op het veroveren van de felbegeerde nationale titel.

,,Het kan niet op dit jaar. Nederlands en Brabants kampioen in de ZZ Licht en daarnaast ook nog reservekampioen met mijn andere paard CSI tijdens het NK in Hoofddorp in de klasse ZZ Zwaar", zegt de amazone, die afkomstig is uit Veenendaal en sinds 2006 in Gemonde woont.

VOLDOENING

De Nederlandse dressuurkampioen nam tot dusverre nog niet vaak deel aan de strijd om het NK. ,,Nu het wel zover is, behaal ik meteen heel mooie resultaten. Dat geeft ontzettend veel voldoening, hoewel ik er financieel niets wijzer van wordt. Deze passie kost vooral veel geld, maar dat heb ik er graag voor over. Ik stap vrijwel elke dag met veel plezier op een van mijn paarden om vervolgens een aantal uren te trainen. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik doe het vooral voor de eer en de glorie."

ANGSTIG

Haar mooiste en beste prestatie tot dusverre leverde Schelstraete dus in Ermelo, waar ze haar eerste titel op de Hippiade in de wacht sleepte. ,,Tijdens de eerste proef was Cupido behoorlijk zenuwachtig en een beetje angstig. Niet zo vreemd, het is niet alleen nog een jong paard, maar ook niet gewend aan zoveel publiek en al die prikkels waar hij tijdens de wedstrijden mee moest omgaan. Later op de dag, tijdens de tweede proef, ging het al een stuk beter en deze wedstrijd wonnen we vervolgens ook. Ook de kür op muziek verliep daarna heel goed voor ons, met de titel als ultieme bekroning."

Cupido kreeg als dank voor zijn puike optreden een extra suikerklontje. ,,Dat had hij wel verdiend, net als een dikke knuffel. Ik was heel blij dat ik dat bijzondere moment kon delen met mijn man en kinderen."

Liempde

Buurtvereniging

Buurtvereniging Den Berg houdt zondag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur de jaarlijkse vlooienmarkt in en rond jeugdhuis Pius X aan de Heidonk 28. Het aanbod bestaat uit onder meer boeken, speelgoed, schilderijen, sieraden en religieuze objecten. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.