Chris Thewessen (linksvoor) in actie tijdens tijdens het openingsduel waarin de hockeyvrouwen MEP oppermachtig waren tegen HV Weert. (Foto: Peter de Koning).
Chris Thewessen (linksvoor) in actie tijdens tijdens het openingsduel waarin de hockeyvrouwen MEP oppermachtig waren tegen HV Weert. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VROUWEN ÉN MANNEN BOEKEN BEGINNEN COMPETITIE VOL OVERGAVE

Hockeyteams MEP boeken ruime overwinningen

De Boxtelse hockeyclub MEP is de competitie goed begonnen. Beide teams startten zondag met een ruime thuiszege. De vrouwen klopten Weert met maar liefst 8-1; de mannen wezen nieuwkomer Sint-Oedenrode, dat nog duidelijk moet wennen aan het niveau, terug met 6-1.

Het vrouwenteam van MEP wilde een punt zetten achter het schandaal van Craeyenhout waarmee - door een arbitrale blunder - begin mei lijfsbehoud in de overgangsklasse verloren ging. Het elftal begint met een schone lei en coach Inge Poelmans gaat in ieder geval voor de play-offs. Uitgangspunt is de opbouw naar een stabiele overgangsklasseploeg.

Tegen het stugge Weert ging het in de eerste helft wat moeizaam (3-1), maar na de rust gingen alle remmen los en werden de Limburgse dames overklast. Poelmans was buitengewoon tevreden en zag de ruime zege als een teamprestatie.

Maar liefst zes verschillende speelsters droegen bij aan de score: Pauline Peperkamp, Chris Thewessen, Robin Nettekoven en Ivet van Schaijk scoorden eenmaal. Marleen Bordat scoorde uit twee corners en de onvermoeibare Suze Dercksen vond ook tweemaal het net.

Poelmans wil nog geen conclusies trekken uit deze overwinning. Een grote beginzege is altijd gevaarlijk omdat het tot onderschatting kan leiden. Daar wil de Boxtelse coach voor waken. Zondag 21 september treffen de MEP-vrouwen opnieuw een Limburgse ploeg. Dan wacht in Roermond Concordia; afslag om 12.45 uur.

OP ZIJN HEUPEN

Voor een mannenduel in competitieverband tussen MEP en Sint-Oedenrode moet men meer dan een halve eeuw terug in de geschiedenis. Maar afgelopen zondag was het weer zover. De Rooise promovendus begon vol goede moed aan haar eersteklasavontuur.

De centrale verdedigingslinie, bestaande uit de oud-MEP'ers Joep Bastings en Edo Swinkels probeerde in hoog baltempo de juiste passing te verzorgen. De bezoekers, die thuis op een zandveld acteren, hadden duidelijk moeite met de balaanname op een waterveld.

Na vijf minuten kreeg Stijn Koesen het op zijn heupen. Hij soleerde langs vijf tegenstanders en rondde bekwaam af. MEP drukte door en forceerde voor rust dankzij Bram Langenhuijsen de 3-0. De snelle Rooise rechterspits Tom van Akker werd door de Boxtelse verdedigers afgestopt.

In de tweede helft toonden de gasten wat minder schroom en kwamen er kansen aan beide kanten. Uit een strafcorner scoorden de gasten 3-1, maar na een tweede treffer van Langenhuijsen leek het verzet gebroken. Dezelfde speler zorgde samen met Koesen uiteindelijk voor de 6-1.

DERBY IN SCHIJNDEL

De forse overwinningsuitslag zegt overigens nog niet veel. Sint-Oedenrode is zeker geen zwakke ploeg, maar moet nog even wennen aan het niveau. MEP maakte vooral technisch het verschil.

Voor de Boxtelaren wacht zondag 21 september opnieuw een derby. Het duel tegen De Hopbel in Schijndel wordt geen makkie. Afslag om 14.45 uur.