Hans van Bussel (midden) schonk de helft van zijn prijzengeld uit de WK-pool van Brabants Centrum aan de jubilerende basketbalclub JRC Boxtel. Voorzitter Jochen Schellekens nam de cheque tijdens de jubileumdag in ontvangst. Links redacteur Henk van Weert.
Hans van Bussel (midden) schonk de helft van zijn prijzengeld uit de WK-pool van Brabants Centrum aan de jubilerende basketbalclub JRC Boxtel. Voorzitter Jochen Schellekens nam de cheque tijdens de jubileumdag in ontvangst. Links redacteur Henk van Weert. Foto: Peter de Koning

HANS VAN BUSSEL REIKT PRIJS WK-POOL BRABANTS CENTRUM UIT

Gift aan JRC voor opleiding coaches

Brabants Centrum, hét dagblad op donderdag, bestaat op 1 december zeventig jaar. Dat jubileum wordt gevierd mét de lezers die tijdens een pool rond het WK voetbal in Brazilië mee konden dingen naar een prijzenpot van 10.000 euro. Omdat de krant verenigingen en stichtingen in haar verspreidingsgebied een warm hart toedraagt, moeten de vijftien winnaars de helft van hun prijzengeld doneren aan de instelling van hun keuze. Hans van Bussel reikte zaterdag 250 euro uit aan de jubilerende basketbalclub JRC Boxtel.

Voorzitter Jochen Schellekens van JRC nam de cheque zaterdag dankbaar in ontvangst in sporthal De Braken. Dat gebeurde na afloop van zijn toespraak tijdens de viering van het gouden bestaansjubileum waarover elders in deze krant meer is te lezen. Voor de in Esch woonachtige Van Bussel was de keuze om de helft van zijn prijs aan JRC te schenken niet moeilijk. ,,Enkele neefjes van me zijn lid en sinds een jaar speelt ook mijn dochter Janne in een van de jeugdteams. Ik kom uit een échte basketbalfamilie en kwam in mijn jonge jaren uit voor Black Eagles in mijn geboorteplaats Rosmalen, een van de grootste clubs van Nederland. In die tijd leerde ik JRC al kennen als een leuke en sportieve vereniging." Van Bussel glimlacht: ,,Ik heb goede herinneringen aan Boxtel. Ik heb hier nog nooit verloren..."

Zelf is Van Bussel als vrijwilliger actief bij voetbalclub Essche Boys, waar zoon Gijs keeper is van B1. Even twijfelde hij nog om een deel van zijn prijs aan die club te schenken. ,,Maar dat bleek niet nodig. Een neef van me heeft 1.000 euro gewonnen in de WK-pool van Brabants Centrum en schenkt de helft daarvan aan de voetbalclub in ons dorp. Een heel leuk initiatief, die WK-pool."

JRC-voorzitter Schellekens gaf aan dat het prijzengeld door zijn vereniging wordt besteed aan de opleiding van trainers en coaches.Een goede zaak, vindt Van Bussel die ook van mening is dat de jeugd goed opgevangen wordt bij de Boxtelse basketbalclub. ,,Het is een actieve vereniging waar het basketbalhart op de juiste plaats klopt."

De prijsuitreiking vond zaterdag aan het einde van de middag plaats ten overstaan van een volgepakte tribune in De Braken. Leden én oud-leden hadden zich verzameld om na de jubileumtoespraak van voorzitter Schellekens te kijken naar een wedstrijd van JRC All Stars tegen de huidige generatie basketballers.

BINDENDE ROL

Als stichting zonder winstoogmerk brengt Brabants Centrum al zeventig jaar onafgebroken wekelijks een onafhankelijke krant uit met nieuws voor en door inwoners van Boxtel en omliggende dorpen.

• FOTO BOVEN: Hans van Bussel (midden) schonk de helft van zijn prijzengeld uit de WK-pool van Brabants Centrum aan basketbalclub JRC Boxtel. Rechts voorzitter Jochen Schellekens, links BC-journalist Henk van Weert die de cheques aanreikte. (Foto: Peter de Koning).