GROTE CLUBACTIE ZATERDAG VAN START

MEP spaart voor clubhuis

Verschillende sportverenigingen in de regio Boxtel starten zaterdag 13 september met de jaarlijkse lotenverkoop van de landelijke Grote Clubactie. Deze actie kan de deelnemende clubs een aardig zakcentje opleveren, waarbij hockeyclub MEP de actie dit jaar wil gebruiken om een geldbedrag te sparen voor de inrichting van het nieuwe clubhuis.

De loten worden verkocht voor 3 euro per stuk, waarvan tachtig procent rechtstreeks naar de clubs gaat. De leden van MEP en van veel andere verenigingen in Boxtel gaan langs de deuren om de loten te verkopen. ,,Met de opbrengst hoopt de hockeyclub het nieuwe clubonderkomen gezellig aan te kunnen kleden. Mensen die loten kopen, maken kans op mooie prijzen", vertelt woordvoerder Boukje Hessels van MEP. ,,We hopen 3.000 euro op te halen. Het gaat in ieder geval om de afwerking van het clubhuis, wat varieert van schilderwerk aan de buitenzijde tot wifi voor de leden."

De Grote Clubactie heeft als hoofddoel het financieel gezonder maken van het Nederlandse verenigingsleven. Niet alleen clubhuizen hebben onderhoud nodig, ook materialen dienen te worden vervangen. De Grote Clubactie kan pronken met een jaarlijkse opbrengst van 9 miljoen euro.