Frans Bank (links) assisteert bij de inrichting van zijn overzichtstentoonstelling in MuBo. Naast hem Frans Schweigmann en Jan de Hoogh van Kunstlichtt99. De expositie wordt vrijdag 19 september officieel geopend. (Foto: Peter de Koning).
Frans Bank (links) assisteert bij de inrichting van zijn overzichtstentoonstelling in MuBo. Naast hem Frans Schweigmann en Jan de Hoogh van Kunstlichtt99. De expositie wordt vrijdag 19 september officieel geopend. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

GROTE OVERZICHTSTENTOONSTELLING IN MUSEUM MUBO

Frans Bank weer even terug op school...

In zijn atelier in hartje Boxtel staan misschien wel enkele honderden pentekeningen, schilderijen en aquarellen. Landschappen, naaktstudies, portretten en stillevens, abstract én figuratief. In museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel zijn de vijftig mooiste creaties van Frans Bank (93) binnenkort te bewonderen. Dinsdag kwam de kunstenaar zelf naar het museum om de inrichting van de wisselexpositie van nabij te volgen.

De vroegere examenzaal en aula van MMS Sint-Ursula en de latere Bracbant Havo biedt onderdak aan de kunstwerken van Bank, die daarmee even terugkeert op de school waar hij van 1963 tot 1982 voor de klas stond als teken- en schilderleraar. Velen zullen zich herinneren hoe hij de lessen verzorgde in het tekenlokaal in het schoolgebouw dat inmiddels heeft plaatsgemaakt voor plan Bracbant.

De overzichtstentoonstelling is een initiatief van MuBo met Kunstlicht99 en de Kunststichting Boxtel. De organisatoren rekenen op de komst van veel oud-leerlingen. Vrijdag 19 september is de officiële opening voor genodigden, een dag later zijn de kunstwerken voor iedereen te bewonderen.

• OP DE FOTO: Frans Bank (links) assisteert bij de inrichting van zijn overzichtstentoonstelling in MuBo. (Foto: Peter de Koning).