RAAD STELT 270.000 EURO BESCHIKBAAR

Boxtel trekt beurs voor

uitwerking drie wijkvisies

Om plannen en ideeën te kunnen ontwikkelen krijgen bewonersorganisaties in drie wijken 270.000 euro van de gemeente Boxtel. Selissenwal heeft voor de uitvoering van zijn wijkvisie 61.500 euro nodig, maar zou op basis van inwonerstal ruim 85.000 euro krijgen. Het overschot wordt overgeheveld naar Lennisheuvel dat ongeveer 77.500 euro krijgt. Voor de wijk Centrum/Breukelen is 131.000 euro beschikbaar.

De gemeenteraad van Boxtel schaarde zich dinsdag achter de wijkvisies die zijn opgesteld door bewoners van Selissenwal en Lennisheuvel. Werkbezoekers kort voor de zomervakantie leidden tot verhelderende kijkjes achter de schermen voor de raadsleden.

Dat het Wijkplatform Selissen minder geld vraagt dan er beschikbaar is, betekent in de ogen van raadslid Erica Vos (Balans) niet dat het restant 'zomaar' naar Lennisheuvel kan worden gesluisd. Fractievoorzitter Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks) betoogde dat de bewoners van Selissenwal wellicht te bescheiden zijn. Daarop gaf raadslid Peter Manniën (Combinatie95) aan dat de inwoners van Lennisheuvel 'zeker te bescheiden' is.

In de wijk Centrum/Breukelen wordt nog gewerkt aan de vorming van een bewonersvertegenwoordiging. Diverse fractiewoordvoerders spraken de hoop uit dat zo'n wijkorgaan snel tot stand komt.


Beeld en Geluid

Op het terrein nabij de Zwartrijt in Haaren wordt zondag 14 september om 11.30 uur de vierde editie van de buitenexpositie 'Haaren in Beeld en Geluid' geopend. Burgemeester Jeannette Zwijnenburg verricht de opening in samenwerking met de Haarense gilden. Zowel lokale als regionale kunstenaars exposeren met kunstwerken. Verschillende gezelschappen zorgen voor de muzikale omlijsting van het evenement. Meer informatie: www.haareninbeeldengeluid.nl.